Dan otvorenih vrata Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine, organizovala je Dan otvorenih vrata.


Foto: HEA BiH
Foto: HEA BiH

Događaj je održan u utorak, 29. septembra 2015. godine u periodu od 10 do 13 sati u prostorijama Agencije.

Ovogodišnji  Dan otvorenih vrata  u Agenciji bio je namijenjen studentskoj populaciji  s ciljem da informiše i edukuje studente o zadacima i aktivnostima Agencije u razvoju i osiguranju kvaliteta u visokom obrazovanju. Poseban akcenat stavljen je  na ulogu studenata u procesu akreditacije visokoškolskih ustanova u BiH, te podizanje svijesti o važnosti aktivne uloge studenata u ovim procesima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Događaj pod nazivom “Uloga studenata u procesu akreditacije” okupio je  predstavnike studentskih organizacija iz Banjaluke, Sarajeva, Zenice, Mostara i Tuzle te predstavnike civilnog društva, asocijacije Akademac.

Dan otvorenih vrata  u Agenciji dio je informativne kampanje koju sa ciljem unapređenja transparentnosti u javnoj upravi u BiH provode četiri bh institucije koje djeluju u Grupi za komunikacije i upravljanje znanjem u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH koji po nalogu Vlade SR Njemačke provodi GIZ, saopšteno je iz Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH.

(STUDOMAT.ba)