Najbolji studenti završili na bilbordu: Grad u BiH im daje po 5.000 KM

Slike i imena studenata krase i bilborde postavljene povodom Dana grada.


studenti uis
Foto: Bl-portal.com

Pet najuspješnijih studenata završnih godina osnovnih akademskih studija, povodom 16. maja, Dana grada, dobiće po 5.000 KM iz budžeta grada Prijedor.

Ove godine to su Nebojša Mirić, Andrea Vučković, Igor Romčević, Ivana Pecalj i Kristijan Kremić. Njihova imena i lica krase i bilborde postavljene povodom Dana grada.

Ovo je prvi put da je grad donio odluku o nagrađivanju najuspješnijih studenata.

Pravo na nagradu mogu ostvariti studenti na visokoškolskim ustanovama čiji su osnivači RS ili Srbija, iz naučnih oblasti medicinskih i zdravstvenih nauka, inženjerstva i tehnologije, društvenih i humanističkih, te prirodnih nauka, koji imaju prebivalište na području Prijedora i redovni su studenti završne godine osnovnih akademskih studija, odnosno prvog ciklusa akademskih studija, piše Bl-portal.com.

Listu najuspješnijih studenata komisija utvrđuje na osnovu prosječne ocjene studenta, uvidom u podatke iz registara stipendista koje vode Ministarstvo za visoko obrazovanje i naučno tehnološki razvoj RS, Fond “Dr Milan Jelić” i Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku grada.