Fakultet političkih nauka u Sarajevu organizuje Dan otvorenih vrata

Fakultet političkih nauka vas poziva na Dan otvorenih vrata na Univerzitet u Sarajevu koji će se održati u utorak, 21. maja 2024. godine, u 12:00 sati.


IMG 39efbe85a6fcadb510af6160cc5a2101 V
Foto: STUDOMAT

Sa skoro šest decenija tradicije u akademskom obrazovanju, FPN u Sarajevu želi vam pružiti priliku da istražite mogućnosti i postanete dio zajednice.

Fakultet političkih nauka ima pet studijskih odsjeka:

  • Odsjek za politologiju
  • Odsjek za sociologiju
  • Odsjek za komunikologiju/žurnalistiku
  • Odsjek za sigurnosne i mirovne studije
  • Odsjek za socijalni rad

Ako imate strasti da istražujete, diskutirate, razumijevate i rješavate izazove iz društvenih, političkih i sigurnosnih sfera u današnjem svijetu, onda ste na pravom mjestu!

– Nudimo više od 150 predmeta, u rasponu od fundamentalno-teorijskih do specijalističko – primijenjenih disciplina, koji obuhvataju gotovo sve aspekte savremenog društvenog života. Naši diplomci su opremljeni znanjem i vještinama da se suoče sa izazovima iz stvarnog života i naprave razliku u društvu. Naše naslijeđe uključuje veliki broj alumnista koji aktivno učestvuju i upravljaju društvenim i političkim trendovima u Bosni i Hercegovini i šire, dokazujući da se ovdje stečena znanja i vještine mogu efikasno koristiti u praksi, navodi se u saopćenju Fakulteta političkih nauka.

Zabilježite utorak, 21. maj 2024.godine, u 12,00 sati i pridružite se Danu otvorenih vrata!