Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Cilj ove manifestacije je upoznati zainteresirane kandidate/potencijalne buduće studente Fakulteta sa odsjecima i studijskim programima koje nudi FPN, sa pravilima i procedurama upisa na Fakultet i organizacijom nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Mladima koji imaju interes za studij na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu obratit će se dekan prof.dr. Šaćir Filandra, šefovi Odsjeka Politologija, Sociologija, Socijalni rad, Komunikologija/Žurnalistika i Sigurnosne i mirovne studije. O važnosti studija za buduće bavljenje profesijom studentima će govoriti Senad Hadžifejzović.

Fakultet političkih nauka ove godine upisuje studente na redovni, redovni-samofinancirajući i vanredni studij, na dodiplomskom (bachelor) i master nivou. Upisna procedura, kao i kriteriji za upis bit će propisani Konkursom Univerziteta u Sarajevu.

Više informacija zainteresirani kandidati mogu dobiti putem web sitea FPN.

(Faktor.ba)

Prethodni članakOtvorene aplikacije za Youth Speak Forum Banja Luka
Naredni članakJednostavna vježba za smanjivanje napetosti u stresnoj situaciji

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.