Youth Action Summit: Članovi AIESEC BiH predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u sjedištu UN-a u New Yorku

U septembru ove godine usvojeni su Globalni ciljevi za održivi razvoj, te je uspostavljeno 17 ciljeva koji trebaju biti ispunjeni do 2030. godine, a oni između ostaloga uključuju i kvalitetno obrazovanje za sve. Ovi ciljevi se nadovezuju na Milenijumske razvojne ciljeve, koji su kreirani 2000. godine.


Ovim povodom je organizovan samit u organizaciji UN-a i AIESEC Internationala kako bi se pojačala saradnja ove dvije institucije. UN, kao institucija koja od osnivanja teži ka uklanjanju problema u svijetu, te AIESEC, najveća organizacija mladih, sa preko 100.000 članova širom svijeta, teže da kroz ovaj događaj pronađu konkretne korake za mlade, kako bi oni u narednom periodu mogli da svojim aktivnostima doprinesu ostvarenju pomenutih ciljeva.

Advertisements

Youth Action Summit je počeo 9.12.2015 u 10:00h po lokalnom vremenu i okupio više od 400 ljudi, kako članova AIESEC-a širom svijeta, tako i korporativne predstavnike, studente iz SAD-a, predstavnike svjetskih institucija i mnoge druge.

Youth Action Summit Članovi AIESEC BiH predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u sjedištu UN-a u New Yorku - predstavnici

Advertisements

Među njima se nalaze i tri predstavnika Bosne i Hercegovine: Miron Lukač, predsjednik AIESEC-a u BiH, te potpredsjednici Arman Lukač i Vanja Cakić. Oni će prisustvovati svim aktivnosti i doprinijeti raspravama i potrebnim koracima, kako bi se i glas mladih iz BiH također čuo, navodi se u saopštenju iz AIESEC-a.

Više informacija o ovom događaju možete dobiti na zvaničnoj Facebook stranici.

(STUDOMAT.ba)