Video-igre koje su nam uljepšale djetinjstvo

Moja Tetris retro konzola bila je zelena, a vaša?


U vrijeme kada nije bilo interneta i pristupa beskonačnom sadržaju video-igara, ove legende gejminga ostavile su pečat na naše djetinjstvo.

Advertisements

Mi smo rasli, a bezvremenske igrice su lagano starile i gasile se. Danas na određenim portalima za igranje igrica ostali su samo njihovi fosili koji čuvaju uspomene na davne dane 2000-tih u kojima smo vrijeme provodili za TV ekranom ili natprosječno teškim monitorom bezbrižno se zabavljajući.

1. Super Mario Bros

Simpatični vodoinstalater je bio neizostavan dio zabave za svu djecu rođenu nakon 1990-tih. U slučaju da ste jedan od njih nemoguće je da se ne sjećate popularnih disketa.

2. Battle city

U isti koš sa Super Mariom i Luigijem spada i jedna od najranijih borbenih igara kojom su bila zaluđena diljem svijeta i koja je bila jedna od prvih igara u dvoje zbog koje smo svi vikali na svog suigrača što nam umre kad je najpotrebniji.

3. Pac-man

Advertisements

Sigurna sam da nam je svima ovo bio najdraži proždrljivac u procesu odrastanja, ali su i koji uz njega dolaze bili profesionalne male fabrike stresa.

4. Tetris

Neizbježna stavka u listi nostalgije su Tetris i male retro konzole na kojima se dano-noćno igrao.

5. Snake

Za kraj jedna mobilna igrica. Iako ne spada u ovu skupinu video igara, zasigurno je obilježila pretprošlu dekadu. Ne možete se ne nasmijati kada se prisjetite onog osjećaja kad sama sebe ujede za rep.