Veliki brojevi ponosne AP zajednice: Uspješnih 400+, 23, 16 i 1

U četvrtak, 25.03., kompanija Authority Partners je obilježila tri velike i vrijedne godišnjice: 23 godine su prošle od osnivanja kompanije u SAD-u i početka globalnog poslovanja, 16 godina od otvaranja tehnološkog centra u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, i prva godišnjica od osnivanja AP tehnološkog centra u Istanbulu.


ap

Na online eventu drugačijem od svih drugih održanih u proteklim godinama i decenijama, okupila se šarolika Authority Partners porodica. Danas, ona broji 400+ konsultanata diljem svijeta, na pet kontinenata. Maja Karabeg, suosnivačica AP, podijelila je anegdotu o tome kako je u početku znala ne samo imena konsultanata i konsultantica, nego i imena njihove djece i partnera. A onda, nekoliko godina nakon nastanka AP Laba, edukativnog centra integriranog u kompaniju, u supermarketu je srela mladića odjevenog u majicu s logotipom Laba. Nije ga poznavala niti je, očigledno, on znao ko je ona. “Za mene je to bio trenutak fantastičnog veselja i ponosa, shvatila sam da smo Erol (suprug i suosnivač) i ja pomogli da se stvori nešto pozitivno i lijepo, što nastavlja svoj život potpuno samostalno”, ispričala je.

Advertisements

Kao i svake godine, na rođendanskoj zabavi je odato priznanje kolegicama i kolegama koji su u proteklom periodu nesebično i konstantno radili na zajedničkoj ideji stvaranja izvrsnosti u kompaniji, a posebna nagrada je otišla i onima koji su u kompaniji 10+ godina za njihovu lojalnost i dugogodišnji doprinos na kojima počiva uspjeh kompanije.

AP se uvrštava među najuspješnije i najprosperitetnije kompanije svog profila u BiH, a i globalno. Poštujući zajednice iz kojih potiče i u kojima stvara, ova kompanija njeguje vrijednosti solidarnosti i društvene odgovornosti. Između ostalog, i dodjelom Community Hero nagrade zaslužnim pojedincima i pojedinkama. Ove godine, to je Centar za trudnice i mlade mame BiH – savjetovalište Udruženja TiM. Osnovale su ga u Bosni i Hercegovini dvije sestre, Belma Šoljanin i Aida Džaferović, obje psiholozi. Šest godina nakon osnivanja ova je jedinstvena organizacija prepoznata kao vrijedan dio zajednice. Udruženje nudi besplatnu, nesebičnu i neprocjenjivu pomoć majkama i onima koje će tek postati u potrebi, koje takvu pomoć ne bi mogle dobiti na drugom mjestu. Nagradu je preuzela Aida, a cijela je zajednica odala počast i priznanje Belmi koja je preminula od posljedica COVID-19 nakon porođaja prije nekoliko mjeseci.

Svake godine na ovakvom događanju se proglašavaju i novi AP Ambasadori. I ovoga puta je šest konsultanata ponosno ponijelo ovu titulu, koja znači da su oni istinski predstavnici kulture kompanije, koja podrazumijeva lojalnost, podršku, profesionalnost, znanje, pozitivnost i entuzijazam, a njihova je časna dužnost ove vrijednosti prenositi dalje.

Advertisements

Obraćajući se zajednici, direktorica operacija Amina Karić se emotivno osvrnula na put koji su zajedno prošli, pogotovo u izazovnoj godini iza nas, naglasivši koliko je ponosna na status koji AP danas ima u svijetu.

– Snaga AP porodice je u preko 400 njenih članova koji rade na pet kontinenata i u 33 zemlje svijeta. Biti članom ove zajednice neprocjenjivo je iskustvo za sve koji žele prevladati izazove, rasti i napredovati – privatno i profesionalno, i biti dijelom globalne zajednice IT eksperata, rekla je i naglasila da ogromna zahvala ide konsultantima Authority Partners za predanost i posvećenost, za sve sjajne stvari koje su postigli zajedno.

– Radujemo se svakoj narednoj godini koja vodi izvrsnosti, rastu i razvoju, stabilnosti i društvenoj odgovornosti, a sigurna sam da su još mnoge takve ispred nas.

Authority Partners nastavlja s rastom i razvojem, a u planu u ovoj godini je otvaranje novih tehnoloških centara i zapošljavanje većeg broja IT konsultanata u cijelom svijetu. Više o kompaniji na www.authoritypartners.com.