Upoznajte Luciju, studenticu i svjetsku prvakinju u tri sporta

Lucija je prošle godine u Portugalu osvojila zlato u K1 iznad 70 kg, i to joj je treće svjetsko zlato u toj kategoriji.


lucija
Foto: PIXSELL

Svi su suci bili jednoglasni: Lucija Bilobrk bila je bolja od domaće predstavnice i u Beogradu u polufinalu Europskog prvenstva, pobijedila je boksačicu Elmu Hajrović te će se u nedjelju boriti za zlato.

I dok je olimpijac Gabrijel Veočić i došao na EP kao jedan od favorita za zlato, Lucija je mnoge iznenadila. Iako je ta djevojka već bila i – svjetska prvakinja. Ali u drugom sportu: kikboksu. Prošle je godine u Portugalu osvojila zlato u K1 iznad 70 kg, i to joj je treće svjetsko zlato u toj kategoriji.

Lucija je i višestruka državna prvakinja u kikboksu, tajlandskom boksu, savateu te boksu, a osim u kikboksu, svjetska je i europska prvakinja u tajlandskom boksu te svjetska prvakinja u savateu. A sada može postati boksačka prvakinja Europe.

– S 10, 11 godina trenirala sam rukomet i za vrijeme pauze od treninga, išla sam sa sestrom u teretanu. Gledajući njezine kikboksačke treninge, borilačke priredbe te mečeve na televiziji, taj me sport počeo zanimati. Pa mi je tijekom jednog vježbanja u teretani trener prišao i ponudio da odradim jedan kikboksački trening. I već mjesec dana nakon toga osvojila sam broncu na Prvenstvu Hrvatske! Privukao me taj osjećaj adrenalina i individualnosti, ispričala je Lucija prije pola godine, prenosi 24sata.hr.

Slomila je nožni prst i šaku na dva mjesta.

– Svaki sport nosi nekakvu dozu opasnosti, ali uz kontinuirane treninge i dobru pripremu, smanjujete mogućnost ozljeda.

Lucija je studentica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Proglasili su je najboljom sportašicom Splita za 2018., godinu kasnije je postala i Splitski pupoljak.

– Najveća podrška su mi obitelj, prijatelji i treneri. Očevo prisustvo na mojim borbama mi uvelike znači zato što mi je on uzor, otac i najbolji prijatelj. On me poznaje najbolje i tu je od mojih prvih mečeva, gdje mi je stajao u kutu s trenerom, do danas gdje je u prvim redovima tribina. Naravno, tu su mama i seka, ali one ne podnose baš najbolje moje mečeve, ipak ostaju kod kuće i čekaju pozive i planiraju dočeke, rekla je i zaključila:

– Planiram odbraniti sve titule, završiti Fakultet sanitarnog inženjerstva, ali i završiti tečaj za trenericu.