Važno obavještenje: Evo kako i kada se možete vakcinisati ako studirate u Sarajevu

Ukoliko studirate u Sarajevu, a želite se vakcinisati protiv COVID-19 pročitajte kada i gdje možete obaviti proces imunizacije.


Foto: Envato
Foto: Envato

J.U. Zavod za javno zdravstvo KS objavio je obavještenje za studente Univerziteta u Sarajevu. Ovo obavještenje se odnosi na one studente koji žele da se vakcinišu protiv COVID-19.

Naime, od subote 25. septembra 2021. godine na Zetri biti obezbijeđen poseban boks za sve studente Univerziteta u Sarajevu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti će biti usmjeravani kada dođu na Zetru.

 – Potrebno je da naglase da su studenti. Studenti iz Kantona Sarajevo obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa, ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija), i zdravstvenu knjižicu.

Studenti Univerziteta u Sarajevu koji imaju prebivalište u drugim kantonima obavezno trebaju ponijeti ličnu kartu, indeks ili kopiju indeksa, ili potvrdu da su studenti (koju izdaje fakultet/akademija).

Od subote 25. septembra 2021. godine na raspolaganju su sve vrste vakcina za primovakcinaciju: AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm, kao i za revakcinaciju osoba koje su prvu dozu primile van Kantona Sarajevo.

Također, pozivaju se i zaposlenici Univerziteta u Sarajevu koji se još nisu vakcinisali da se pridruže studentima, kako bi se olakšala realizacija nastave i novoj akademskoj godini, navodi se u saopćenju Zavoda za javno zdravstvo.

📌 Informacija o vakcinaciji studenata Univerziteta u Sarajevu

👉 J.U. Zavod za javno zdravstvo KS obavještava studente…

Objavljuje Univerzitet u SarajevuUtorak, 21. rujna 2021.