UNVI: Maturanti medicinskih škola – osvojite besplatno školovanje!

Fakultet zdravstvene njege Sveučilišta/Univerziteta "Vitez" poziva maturante medicinskih škola sa područja Federacije BiH da se prijave na takmičenje na kojem imaju priliku da kao nagradu osvoje besplatan studij prve godine na bilo kojem smjeru u iznosu od 3.000 KM.


takmicenje zdravstvo
Takmičenje za maturante "Pokažimo znanje"
Takmičenje za maturante “Pokažimo znanje”

Fakultet zdravstvene njege Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” poziva maturante medicinskih škola sa područja Federacije BiH da se prijave na takmičenje na kojem imaju priliku da kao nagradu osvoje besplatan studij prve godine na bilo kojem smjeru u iznosu od 3.000 KM.

Sveučilište/Univerzitet “Vitez” već nekoliko godina zaredom organizuje takmičenja za maturante srednjih škola, gdje učenici mogu da osvoje stipendiju i besplatno se školuju na ovom Univerzitetu. Dosada su studenti imali priliku da se takmiče u rješavanju studija slučaja i u znanju informatike, te da kao prvu nagradu osvoje besplatno školovanje na Fakultetu poslovne informatike, Fakultetu poslovne ekonomije ili Fakultetu pravnih nauka.

Tako su prethodne sedmice prostorije Sveučilišta/Univerziteta bile prepune maturanata srednjih škola iz Federacije Bosne i Hercegovine. Takmičenje iz informatike je održano u srijedu, 17.4.2013. godine. Učesnici su se mogli takmičiti u više kategorija, a najbolji je dobio stipendiju u iznosu od 7.500 KM, odnosno besplatno školovanje na bilo kojem smjeru Fakulteta poslovne informatike za prvi ciklus studija.

U petak, 19.4.2013. godine je održano takmičenje iz retorike na Fakultetu pravnih nauka. Učesnici su se takmičili u timovima, a za tri najbolja tima su obezbijeđene nagrade, dok je najbolji debatant dobio stipendiju za prvu godinu školovanja na Univerzitetu.

Sveučilište/Univerzitet “Vitez” do sada nije organizovalo takmičenja iz oblasti zdravstva, te su ove godine su odlučili dati priliku i maturantima medicinskih škola iz FBiH. Takmičenje se organizuje pod sloganom “Pokažimo znanje”, učesnici će imati priliku da se takmiče u tri dijela, a na kraju će se sabrati bodovi i najbolji osvaja stipendiju za besplatno školovanje na prvoj godini studija na bilo kojem smjeru Fakulteta zdravstvene njege. Osigurane su nagrade i za drugo i treće mjesto, kao i simbolične nagrade za ostale učesnike.

Takmičari će u prvom dijelu raditi test od 20 pitanja iz oblasti osteologije i organskih sistema, u drugom dijelu će pred komisijom izvlačiti kartice sa pojmovima iz oblasti interne medicine i imati priliku da u 10 sekundi objasne značenje pojma koji su izvukli. U trećem dijelu će izlagati prezentaciju u trajanju 8-10 minuta na jednu od dvije unaprijed definisane teme.

Svi učesnici dobijaju certifikate o učešću na takmičenju, kao i poseban certifikat o učešću za školu iz koje dolaze, a za vrijeme takmičenja organizovani su lanč paketi i osvježenje.

Ovo je idealna prilika za sve maturante medicinskih škola iz FBiH da pokažu svoje znanje, druže se, upoznaju nove prijatelje i osvoje jednu od nagrada.

Rok za prijavu je 8.5.2013. godine.

Više informacija o ovom takmičenju se može dobiti na službenoj web stranici Univerziteta, na direktnom linku, putem e-mail adrese: info@unvi.edu.ba ili na broj telefona 030/509-750.

Maturanti, prijavite se i pokažite svoje znanje! Sretno!

(STUDOMAT.ba)