UNMO: Politička analitičarka Ivana Marić održala predavanje studentima Ekonomskog fakulteta

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru su i ove sedmice, tradicionalno imali čast prisustvovati predavanju gosta predavača na fakultetu, održanom u četvrtak 14.5.2015. godine.


Ovog puta gost predavač na Ekonomskom fakultetu bila je gospođa Ivana Marić, uspješna, poslovna žena, magistar ekonomskih nauka, koja se trenutno bavi analizom političkih dešavanja u društvu. Politički marketing bio je tema predavanja, a studenti su imali priliku da se upoznaju i sa osnovama političke analize.

Advertisements

Gošća je na najbolji način studentima iznijela svoje iskustvo vezano za političko savjetovanje, kao i svoje stavove vezane za trenutnu političku situaciju u društvu općenito, ali posebno u Bosni i Hercegovini.

Advertisements

Kako sama navodi glavni aspekt njenog zanimanja jeste politika, ali ne samo s politološkog stajališta već i sa stajališta psihologije, sociologije, kao i ostalih nauka vezanih za društvo. Prema tome, širok je spektar zanimanja koja izučava i kojima se bavi jedna politička analitičarka u Bosni i Hercegovini.

Ono čime je gospođa Marić posebno zainteresovala studente jesu primjeri pozitivnog i negativnog političkog marketinga na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini ali i u svijetu.

U svom izlaganju istaknula je da je ključ uspjeha svake političke stranke, ali i pojedinca u politici, saradnja s političkim savjetnicima, te da savjetnici uveliko utječu i doprinose postizanju dobrih političkih rezultata u jednom društvu.

Politika predstavlja područje koje je jako blisko ekonomiji, a u predavanju je posebna pažnja posvećena političkom marketingu kao posebnoj vezi tih dvaju nauka i time studentima pružena prilika da još jednom obogate svoje znanje koje im se pruža tokom redovnog nastavnog procesa.

Ekonomski fakultet će nastojati da i u budućnosti nastavi s pozitivnom praksom ugošćavanja najuspješnijih poslovnih ljudi iz oblasti ekonomskih nauka, ali i njoj srodnih, te tako unaprijede kvalitet obrazovnog procesa na fakultetu, navodi se na kraju saopštenja iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!