Udruženje “Ruku na srce”: Poziv za učešće u projektu “Bajram je radost za svako dijete”

Udruženje "Ruku na srce" iz Sarajeva poziva sugrađane da uzmu učešće u humanitarnom projektu "Bajram je radost za svako dijete".


Udruženje Ruku na srce Poziv za učešće u projektu Bajram je radost za svako dijete

Humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce” uz podršku Centra za istraživanje i edukaciju “Nahla”, već drugu godinu zaredom organizuje podjelu bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica registrovanih na području Kantona Sarajevo.

Rok za prikupljanje donacija je 16. juni 2017. godine.

Iz Udruženja „Ruku na srce“ poručuju:

– Pomozite nam da unesemo istinsku radost u dječija srca. Uljepšajte bajramske dane onima koji će se tome najviše obradovati.

Ukoliko želite podržati ovu akciju, možete se uključiti na jedan od sljedećih načina:

  1. Doniranjem slatkiša, igračaka (ne moraju biti nove, ali poželjno očuvane i oprane), školskog pribora, slikovnica ili gotovih paketića
  2. Promocijom akcije među prijateljima (dijeljenjem ovog teksta)
  3. Uplatama novčanih donacija (žiro račun Udruženja: 1990490056036171, Sparkasse Bank, sa naznakom: Za akciju “Bajram je radost za svako dijete”)

Za sve dodatne informacije ili dostavljanje donacija, predstavnike Udruženja možete kontaktirati:

  • pozivom na broj +38761414551
  • putem emaila rukunasrce@gmail.com
  • slanjem poruke na Facebook Fan Page

Udruženje “Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza volontiraju i slobodno vrijeme posvećuju humanitarnom radu. Udruženje djeluje pod motom “Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim”. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.

(STUDOMAT.ba)