Učestvujte na Regionalnom forumu Evropskog parlamenta mladih u Sarajevu!

Regionalni forum je jednodnevni događaj baziran na simulaciji Evropskog parlamenta u organizaciji Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini.


regional forum sarajevo

Regionalni forum je jednodnevni događaj baziran na simulaciji Evropskog parlamenta u organizaciji Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini.

Održavanje Regionalnog foruma predviđeno je za četiri grada u kojima Evropski parlament mladih djeluje, i to Banja Luka, Mostar, Sarajevo i Tuzla, gdje će 240 srednjoškolaca naučiti osnove funkcionisanja Evropskog parlamenta, te unaprijediti vještine javnog govora. Tokom Regionalnog foruma, učesnici će imati priliku da kroz aktivnosti pokažu otvorenost prema drugim učesnicima, spremnost da uče jedni od drugih i odlučnost prema iznošenju vlastitog stava.

Regionalni forum u Sarajevu je planiran da se održi 28. marta 2015. godine na kojem bi učestvovali učenici iz različitih srednjih škola od 16 do 19 godina koji popune aplikaciju koja se nalazi na zvaničnoj stranici organizacije www.eyp.ba/regional-forum do 18. marta 2015.

Evropski parlament mladih u BiH (EYP BiH) je osnovan 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Evrope. Najznačajniji cilj organizacije je podstaći razmišljanje o aktuelnim socijalnim, i kulturnim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

Više informacija o organizaciji, pogledajte na www.eyp.ba ili na Facebook stranici www.facebook.com/eypbih.

(Dina Pelesić, STUDOMAT.ba)