Najava: Omladinski program BHR1 #375

Omladinski program na BH radiju1 ne prestaje vas izvještavati, informirati, zabavljati, a pomalo i educirati, pa sve mlade i ostale ljude dobre volje i širokih vidika i interesovanja pozivamo na slušanje narednog, 375. izdanja OP-a.


Omladinski program na BH radiju1 ne prestaje vas izvještavati, informirati, zabavljati, a pomalo i educirati, pa sve mlade i ostale ljude dobre volje i širokih vidika i interesovanja pozivamo na slušanje narednog, 375. izdanja OP-a.

I ove sedmice smo vam pripremili dosta zanimljivih priča iz života mladih ljudi u BiH, priloga koje prave novinari OP-a iz raznih dijelova naše zemlje, govoreći o dešavanjima koja smo pratili, razgovarajući sa mladima, i pričajući o nekim aktuelnim temama interesantnim omladinskoj populaciji. Većina takvih priča čeka vas, kao i obično, u magazinu Čuj BiH!, koji emitujemo svakog ponedjeljka.

U utorak, 17.marta, u našem progamu možete slušati (i uživati uz) muziku alternativnih i nezavisnih bendova i autora sa prostora bivše Jugoslavije. Urednik i voditelj Anatomije zvuka, Dragan Vuković, i ovog puta će nam pored muzičkih sadržaja ponuditi i razgovor/e sa nekim od aktera scene, pa ne propustite…

Infopol je dežurni informator Omladinskog programa BHR1 i ima za cilj informirati i na prava mjesta uputiti sve mlade ljude koji su u potrazi za novim znanjima, iskustvima i izazovima. Govorimo o zanimljivim studijskim, programima razmjene, stipendijama, poslovnim prilikama, a tu su i srodne priče i prilozi naše novinarske ekipe. Infopol odloženo možete slušati i na studomat.ba, a na BHR1 svake druge srijede.

Slobodni poligon OP-a je emisija, odnosno dio našeg programa koji vam nudimo četvrtkom. Često smo u prilici slušati zanimljive sagovornike u intervjuima koji vas mogu ispirisati, iz kojih možete naučiti nešto novo i korisno, a kako u Poligonu nema pravila i(li) ograničenja, tako četvrtkom možete očekivati i potpuno neočekivane sadržaje. Budite uz nas i ovog čertvrtka, 19.marta, i poslušajte šta smo vam pripremili ovaj put…

Petak je, uobičajeno, dan za još jednu od muzičkih emisija iz našeg programa. Svakog drugog petka u OP-u slušate elektronsku muziku, ‘savremenu elektroniku’ rekli bi autori emisije Oscilator radio show, a to je svima vama koji ste zaljubljenici u istu, prilika da čujete neke potpuno nove stvari, i ponekad pokoje iznenađenje iz prošlosti. Novi Oscilator stiže vam direktno iz Berlina, pa se spremite…

Svaku od pomenutih emisija možete slušati od 19:10 do 20h i u repriznom terminu na FM frekvencijama i putem internet streama, na www.bhrt.ba. Čekamo vas, do slušanja!

OP 375 (16.03.-20.03.); satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto: Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: Oscilator, (19:10 –20:00h). repriza od 00:10h-01:00h

(STUDOMAT.ba)