Tri načina kako se zaposliti bez biografije

 Tri načina kako se zaposliti bez biografije

Foto: Ilustracija

Postoji mnogo razloga zašto vaš CV nije onakav s kojim biste na prvu zadivili potencijalnog poslodavca. Možda zbog studiranja niste imali vremena za posao, ili ste zbog ličnih razloga često mijenjali radna mjesta.

Slično kao što kaže izreka da knjigu ne treba suditi po koricama, tako je i s angažiranjem novih radnika, pa stoga potencijalne zaposlenike treba ocijeniti prema njihovom konkretnom radu i djelima, a ne prema CV-u.

1. Brzo učite i predlažite svoja rješenja

Često je slučaj da se u kompanijama koristi najnovija tehnologija ali nije uvijek lako pronaći kandidate za posao koji imaju dovoljno iskustva. Ali ako osoba brzo uči i želi doprinijeti svojim idejama, može dobiti posao.

2. Samo budite iskreni

Ako niste imali iskustva u određenom zanimanju, možete dobiti posao ako ste voljni naučiti nove stvari i spremni ste za nove izazove.

3. Napredujte

Čak i bez ‘bogatog’ CV-a, vaš napredak u kompaniji može ići brže nego ste zamislili. Mnogi su počeli kao pripravnici, a sada imaju stalno zaposlenje jer su pokazali da im je stalo do posla koji rade i bili su zainteresirani za lični napredak ali i napredak kompanije.

(Poslovni.hr)

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?