Tri načina kako se zaposliti bez biografije

Postoji mnogo razloga zašto vaš CV nije onakav s kojim biste na prvu zadivili potencijalnog poslodavca. Možda zbog studiranja niste imali vremena za posao, ili ste zbog ličnih razloga često mijenjali radna mjesta.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Slično kao što kaže izreka da knjigu ne treba suditi po koricama, tako je i s angažiranjem novih radnika, pa stoga potencijalne zaposlenike treba ocijeniti prema njihovom konkretnom radu i djelima, a ne prema CV-u.

Advertisements

1. Brzo učite i predlažite svoja rješenja

Često je slučaj da se u kompanijama koristi najnovija tehnologija ali nije uvijek lako pronaći kandidate za posao koji imaju dovoljno iskustva. Ali ako osoba brzo uči i želi doprinijeti svojim idejama, može dobiti posao.

2. Samo budite iskreni

Advertisements

Ako niste imali iskustva u određenom zanimanju, možete dobiti posao ako ste voljni naučiti nove stvari i spremni ste za nove izazove.

3. Napredujte

Čak i bez ‘bogatog’ CV-a, vaš napredak u kompaniji može ići brže nego ste zamislili. Mnogi su počeli kao pripravnici, a sada imaju stalno zaposlenje jer su pokazali da im je stalo do posla koji rade i bili su zainteresirani za lični napredak ali i napredak kompanije.

(Poslovni.hr)