Studentica ekonomije otkrila učinkovite načine spremanja za ispit – evo što sve preporučuje za uspješno učenje

Studentica ekonomije Dorotea na svom TikTok profilu često snima videa sa savjetima za studiranje. Na taj način olakšava svim trenutnim, ali i budućim studentima da se lakše nose s akademskim obavezama i izazovima.


girl studying for an
Ilustracija: STUDOMAT

Osim toga, najvrijedniji su upravo oni savjeti temeljeni na vlastitom iskustvu, a Dorotea svaki savjet potkrjepljuje vlastitim primjerima. Isto je napravila i u ovom TikToku u kojem govori o najzanimljivijim i učinkovitim načinima učenja, a ujedno je i snimila kako se i ona pridržava tih savjetima koji njoj pomažu za spremanje ispita i kolokvija.

Ključni su dolasci na predavanja

Prvu stvar koju navodi jesu umne mape za koje tvrdi da uvelike pomažu pri povezivanju gradiva. Nadalje, ističe bitnost dolazaka na predavanja kako biste uspjeli bolje povezati cijelo gradivo koje će biti u ispitu. Osim toga, redovno praćenje gradiva na predavanju olakšava i izradu umne mape zbog svih ključnih pojmova koje ona sadržava, a koji se najčešće spominju i objašnjavaju na predavanjima.

@doroteaprosnik

brb idem skuhat kavu za citanje komentara o tome kako je ekonomija tecaj 💆🏼‍♀️ #fyp #foryoupage #foryoubalkan #doroteaprosnik #balkantiktok #studytok #balkanstudytok #student #ucenje #savjetizaucenje #kakouciti #balkan #osnovnaskola #srednjaskola #gimnazija #strukovnaskola #matura #maturant #matura2024

♬ original sound – dorotea ♡

Što se tiče konkretnih zadataka, poput matematike, fizike, statistike i drugih predmeta gdje se oni rješavaju, Dorotea napominje kako je svaku vrstu zadatka potrebno riješiti i izvježbati. Osim toga, nije na odmet da neke zadatke, iako ste ih tačno riješili, ponovite više puta kako biste bolje zapamtili postupak rješavanja.

Grafovi na karticama

Naposljetku, govori da ona sve bitne grafove nacrta i raspiše na posebne kartice kako bi ih sve dobro razumjela, a upravo te kartice pomažu prilikom ponavljanja jer se na jednostavniji način pamti gradivo koje je podijeljeno u segmentima, odnosno po pitanju grafova u ovom slučaju učenja, piše Mojfaks.hr.