Top 3 dodatka prehrani koje preporučujemo tokom cijele godine

Uravnotežena i raznovrsna prehrana, prva je i najvažnija odluka prema uravnoteženom stilu života – s obzirom da cjelovite namirnice osim esencijalnih nutrijenata, sadrže i brojne druge komplementarne nutrijente.


HN 1 pr

No, koliko god se trudili, ako redoviti, svakodnevni unos optimalnih količina uravnoteženih makro i mikronutrijenata nije moguć ili je nedovoljan, pomoći nam mogu odgovarajući dodaci prehrani.

Advertisements

Donosimo TOP 3 izbor dodatka prehrani koji su važni za optimalnu funkciju organizma, tijekom cijele godine.

Zdrave masti

Omega-3 za srce, mozak, oči

Jedan od ključnih nutrijenata koje mnogi od nas u današnje vrijeme ne unose dovoljno u organizam su omega-3 masne kiseline. Naime, danas znamo da se masnoće kao nužan građevni materijal našeg tijela, dijele na dobre i manje dobre masnoće. Nezasićene masne kiseline (za razliku od zasićenih masnoća) ne predstavljaju samo izvor energije, već i sudjeluju u brojnim drugim funkcijama u tijelu. Tu posebno prednjače omega-3 polinezasićene masne kiseline, poput EPA i DHA. Najčešći izvori omega-3 su masna riba i riblje ulje. No, današnjom zapadnjačkom prehranom često unosimo previše omega-6,  a premalo omega-3 masnih kiselina*.

*Gomez Candela, C., Bermejo Lopez, L. M., & Loria Kohen, V. (2011). Importance of a balanced omega 6/omega 3 ratio for the maintenance of health: nutritional recommendations. Nutr Hosp, 26(2), 323-329.

Riblja ulja iz održivih izvora
bogata omega-3 masnoćama

Herbalifeline® Max unaprijeđena formula gel kapsula s ribljim uljima iz održivih izvora, nosi oznaku organizacije Friends Of The Sea.

Sadrže omega-3 masne kiseline (EPA i DHA) koje imaju brojne korisne učinke:

  • EPA i DHA doprinose normalnoj funkciji srca1
  • DHA doprinosi održavanju normalnog vida2
  • DHA doprinosi održavanju normalne funkcije mozga2
  • DHA i EPA doprinose održavanju normalnih razina triglicerida u krvi3
  • DHA i EPA doprinose održavanju normalnog krvnog tlaka4

1Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg EPA i DHA.

2Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 250 mg DHA.

3Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 2 g EPA i DHA.

4Blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom 3 g EPA i DHA.

Ne smije se premašiti ukupni dodatni dnevni unos od 5 g EPA i DHA.

 Vitamini i minerali

Mikronutrijenti bez kojih ne možemo

Advertisements

Kao ključni mikronutrijenti esencijalni u brojnim kemijskim reakcijama u organizmu, vitamini i minerali se uglavnom u organizam unose putem hrane.

Stoga je uravnotežena prehrana nužna za unos optimalnih količina vitamina i minerala, a kada ih nije moguće u potpunosti unijeti kroz prehranu, dobar izvor predstavljaju i kvalitetni vitaminsko-mineralni dodaci prehrani.

Jedan za nju, drugi za njega

F2

Formula 2 Kompleks vitamina i minerala za žene te Kompleks vitamina i minerala za muškarce predstavljaju kompletnu nutricionističku podršku organizmu, s čak 24 ključna mikronutrijenta u koncentracijama posebno prilagođenima ženama odnosno muškarcima.

S čak 13 vitamina i 10 minerala te kolinom, Formula 2 je osmišljena kao izvrstan način da svome tijelu osigurate ispravnu količinu potrebnih hranjivih tvari.

Fitonutrijenti

Hranjivi 100% biljni  spojevi

Svi smo čuli za izraz ‘jedite u duginim bojama’. Naime, voće, povrće i začinsko bilje imaju svoju karakterističnu boju zbog prirodnih biljnih spojeva ili pigmenata, poznatih i kao fitonutrijenti.

Neki od izvora fitonutrijenata su npr. kurkuma, zatim list ružmarina, kao i korijen kozlinca ili Astragalus (lat.  Astragalus Membranaceus).

Za uravnotežen način života, osim unosa fitonutrijenata, važno je održavati i unos mikronutrijenata koji podržavaju optimalno funkcioniranje imunološkog sustava. A posebno je nužno unositi vitamine C i A, koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Snaga biljnih sastojaka i vitamina 

RoseGuard social 1

RoseGuard® je dodatak prehrani koji nudi stručno osmišljenu mješavinu vitamina A, C i E te posebno odabrane biljne aktivne sastojke iz ružmarina, kurkume te korijena kozlinca ili Astragalusa (lat.  Astragalus Membranaceus), kao i povrća iz skupine kupusnjača.

Osigurava 100 % dnevnih preporučenih unosa vitamina A i C, za podršku normalnoj funkciji imunološkog sustava. Također, sadrži vitamin E koji doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Herbalife Nutrition proizvodi dostupni su isključivo putem Herbalife Nezavisnih Distributera.