Unuk nikako ne može završiti fakultet, stalno odustaje: Hoće li mu se ipak osmjehnuti sreća?

"Piše vam baka jednog unuka koji se ne može snaći na fakultetu. On ne voli da ga se bilo šta pita o fakultetu", započela je baka svoju ispovijest.


Foto: Dreamstime
Foto: Dreamstime

Prvo je 2017. upisao informatiku pa nakon šest mjeseci odustao. Zatim je 2018. upisao engleski jezik i sociologiju pa također odustao. Tokom 2020. upisao engleski i psihologiju…

Advertisements

Baka ovog studenta jako se zabrinula. Toliko da je čak pitala i predviđača sudbine šta će se desiti i da li će dočekati da joj unuk završi fakultet. Pitanje i odgovor prenosimo vam u cjelosti.

 – Dragi Mevludine, piše vam baka jednog unuka koji se ne može snaći na fakultetu. Prvo je 2017. upisao informatiku pa nakon šest mjeseci odustao. Zatim je 2018. upisao engleski jezik i sociologiju pa također odustao jer nije dao dovoljan broj ispita. Priznao je da je trebao više učiti.

Tokom 2020. upisuje engleski i psihologiju, no uvjerio se da opet neće uspjeti na fakultetu. Ne može jesti i ne voli da ga se bilo što pita o fakultetu.

Otišao je s majkom kod psihijatra, dobio je lijekove i terapiju i sada je kod kuće i čeka kontrolu. Molim vas da mi odgovorite ima li pomoći za mog unuka, hoće li se izliječiti od ove depresije i nastaviti sa studijem?

Advertisements

šifra: sretan ishod

Odgovor:

 – Vidim da je dečko vrlo kreativan, inteligentan i energičan, no iako svašta pokušava, u ničemu se na kraju ne vidi i ne može izgurati do kraja. Moj vam je savjet da ne vršite preveliki pritisak na njega jer bi mogao biti još više depresivan, odgojen je tako da je sve te prepreke koje nije uspio preskočiti shvatio kao golemo razočaranje.

Neka se sve malo smiri i slegne. Vidim da će se pokrenuti ove godine, a savjetujem da upiše menadžment jer mi se čini da je to za njega. Neka se izvanredno školuje i radi povremeno.

Vidim da će se opustiti i snaći i da će mu. Vidim ga u budućnosti kao poštenog i zaposlenog, a imat će i obitelj u daljoj budućnosti. Vidim da će imati i svoj privatni obrt, prenosi 24sata.hr.