Studentsko zdravlje: Pet razloga zašto piti ovaj zlatni eliksir

Ovo je popularno indijsko piće, koje se decenijama pije zbog svojih višestrukih zdravstvenih prednosti.


Golden milk with turmeric.

Mlijeko sa kurkumom je doslovno čarobni napitak, zlatni eliksir, koji ima mnogobrojne zdravstvene benefite, koje pomažu u borbi protiv bolesti, bakterija i virusa. Pruža tijelu imunitet, uljepšava i podmlađuje kožu i kosu, pročišćava krv i oslobađa toksine iz tijela. Mlijeko sa kurkumom zdrav je napitak, koji se može piti prije spavanja svake večeri, jer pomaže da brže i lakše zaspiš, doprinosi kvalitetnom i dobrom snu, ali i ukupno djeluje veoma blagotvorno za cijeli organizam i zdravlje.

U nastavku pročitaj pet razloga zašto je dobro svakodnevno piti zlatno mlijeko – mlijeko sa kurkumom.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Poboljšava imunološki sistem

Mlijeko sa kurkumom, pokazalo se efikasnim u izgradnji i očuvanju imunološkog sistema tijela. Kurkuma u prahu je prepuna minerala i vitamina, antioksidansa i protivupalnih svojstava, koja pomažu u jačanju imunološkog sistema tijela, piše ultra.ba.

Jača zdravlje srca

Kurkuma u prahu dobra je za pročišćavanje krvi. Stoga čisti arterije i reguliše krvni pritisak. Osigurava da je srce zdravo i tijelo bez toksina.

golden milk 1616957947

Čuva tijelo od bakterija, virusa i infekcija

Čuva organizam protiv prehlade i gripe. Kurkuma ima antibakterijska i antibiotska svojstva, koja pomažu u borbi protiv bakterija, virusa, upala i infekcija.

Pročišćava krv

Topli napitak mlijeka sa kurkumom naveče, pomoći će očistiti sve toksine iz tijela i pročistiti krv. Mlijeko od kurkume, pomaže u detoksikaciji tijela.

Podmlađuje, obnavlja i čisti kožu

Mlijeko sa kurkumom pomaže i uljepšavanju, podmlađivanju kože i kose. Mlijeko od kurkume sjajan je način prirodnog liječenja akni, jer ima antimikrobna i antiseptička svojstva. Ovo pomaže u internoj borbi tijela protiv akni, dodavanjem jedne čaše mlijeka sa kurkumom u tvoj dnevni režim ishrane, koje pomaže njegu kože.

golden milk 1616957981

Recept:

200 ml biljnog ili kravljeg mlijeka pomiješati sa jednom do dvije kašičice kurkume u prahu, po želji dodati kašičicu kokosovog ulja i kašičicu meda, zagrijati u šerpici i piti toplo.