Studentski ručak: Recept za pohovane palačinke punjene sirom i pilećom šunkom
Nekad ne želimo misliti na kalorije, jedino što želimo je ukusni obrok koji će zadovoljiti sva naša čula.
Ponekad jednostavno ne želimo previše razmišljati o kalorijama i želimo se počastiti jelom koje je prepuno “grešnih” zadovoljstava, piše zadovoljna.hr.
Toj kategoriji definitivno pripadaju pohovane palačinke punjene sirom i šunkom. Recept za ove sla(s)ne palačinke donosimo vam u nastavku.
Sastojci za pohovane punjene palačinke:
- 10-tak pečenih slanih palačinki
- 40 dag pileće šunke
- 30 dag gaud
- 1-2 kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 10 dag glatkog brašna
- 15-20 dag krušnih mrvica
- masnoća za pohovanje
Priprema
1. Prvo ispecite slane palačinke. Možete ih napraviti po našem omiljenom i provjerenom receptu za palačinke mekane poput duše, samo iz sastojaka za smjesu izostavite šećer.
2. Prije punjenja palačinki gaudu narežite na malo deblje ploške i duže ploške. Na jednu palačinku stavite dvije šnite šunke, preko razmažite jednu malu kašiku kiselog vrhnja i na sredinu stavite plošku gaude. Prvo preklopite krajeve palačinki, a zatim ih čvrsto zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.
3. Sada slijedi klasično paniranje. Zarolane palačinke prvo uvaljajte u brašno, zatim oprezno umočite u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
4. U dublju zdjelu stavite ulje ili drugu masnoću po želji na kojoj ćete pohovati palačinke. Kada se masnoća zagrije, stavljajte palačinke u zdjelu i pecite prvo s jedne, a onda i s druge strane sve dok palačinka na bude zlatnožute boje.
Savjet: Ovako zarolane palačinke s manje punjenja nije potrebno učvrstiti čačkalicom, ali ako ćete ih puniti više ili dodavati još sastojaka, slobodno ih zaštitite i čačkalicom kako punjenje ne bi izašlo van tijekom paniranja i pohovanja.
STUDOMAT.BA