fbpx

Studentski recepti: Pileće šnicle sa susamom spremne za čas posla

Pileće šnicle na malo drugačiji način spremne za tili čas.


Studentski kriteriji za idealan ručak su da se brzo priprema i da nije potrebno mnogo sastojaka. Danas vam donosimo recept za pileće šnicle sa senfom i susamom.

Potrebno je:

  • 1 par pilećih prsa
  • 100 g susama
  • senf
  • so
  • biber
  • granule bijelog luka
  • ulje

Priprema:

Meso isjeći na tanje šnicle pa ih izlupati između folije. Posoliti, pobiberiti i posuti sa granulama bijeloga luka (ako volite ukus bijelog luka). Premazati senfom i utapkati obilno u susam.

Teflonsku tavu premazati uljem i pržiti šnicle na tihoj vatri da porumene sa jedne i druge strane. Servirati tople uz prilog po želji.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!