Navedena stipendija obuhvata više studijskih oblasti.

Univerzitet Miami nudi međunarodnim studentima potpuno finansiranu stipendiju “Stamps” za 2024. godinu za osnovne studije.

Ova prestižna stipendija omogućava međunarodnim studentima da dobiju potpunu finansijsku podršku za osnovne studije na Univerzitetu Miami.

Odabrani studenti dobit će pokrivenost školarine, smještaja na kampusu, sredstva za knjige i obroke, kao i zdravstveno osiguranje. Također će im biti omogućeno korištenje sredstava u iznosu od 12,000 dolara, koje mogu iskoristiti za studije u inostranstvu, istraživanje, neplaćene prakse i druge obrazovne svrhe.

Uslovi:

Kandidati moraju biti međunarodni studenti i aplicirati za prijem na Univerzitet Miami. Također, moraju imati izuzetne akademske rezultate, dobro poznavanje engleskog jezika i položene ispite TOEFL ili IELTS. Konačnu odluku o stipendijama donosi Odbor za stipendije.

Način prijave:

Kako biste se prijavili za stipendiju potrebno je da aplicirate na neki od programa osnovnih studija Univerziteta, nakon čega ćete biti automatski razmotreni za stipendiju ako ispunjavate sve uslove.

Rok za prijavu:

Rok za prijavu je 01. novembar 2024. godine.

Detaljnije na linku.