Studentski kongres iz Tuzle uvršten na svjetske mape značajnih događaja

Tuzla Brain Week je i ove godine stavljen na svjetske mape.


TBW

Primjer kako vrhunski događaji bivaju prepoznati od strane međunarodne zajednice upravo jeste Internacionalni Kongres (Bio)medicine „Tuzla Brain Week“ koji se 8. put održava u Tuzli s ciljem promocije neuroznanosti.

“Tuzlanska sedmica mozga” je i ove godine stavljena na svjetske mape i uvrštena u znajačne događaje za organizaciju globalne inicijative Svjetske sedmice mozga (engl. Brain Awarenss Week / BAW) koja je organizovana od strane Europske federacije društava za neuroznanost (FENS) i Dana Fondacije.

 – Uvrštavanjem Tuzla Brain Week-a u dio BAW programa je značajno za sve učesnike kongresa, ali i za širu društvenu zajednicu. Time je naš kongres i dalje jedini događaj iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona, koji je prepoznat od FENS i Dana fondacije, a mi smo na to izuzetno ponosni, rekla je Edina Sejdin, koordinatorica kongresa.

Kalendar međunarodnih događaja koji su uvršteni u program Brain Awareness Week-a možete pogledati na zvaničnoj web stranici Dana Fondacije putem sljedećeg linka https://www.brainawareness.org/calendar/.

Za dodatni sadržaj posjetite društvene platforme TBW-a: Instagram (@tuzla_brain_week) i Facebook (TBW – Tuzla Brain Week).