Studentski recepti: Napravite hladnu i kremastu cappuccino tortu

Ovu poslasticu će obožavati ljubitelji kafe!


Slice of Chocolate Cake and Coffee
Ilustracija: Envato

Sastojci:

  • 96g instant pudinga od vanilije
  • 5 supenih kašika mlijeka
  • 3/4 šolje zaslađene i hladne espresso kafe
  • 1/8 šolje kondenzovanog mlijeka
  • 1 čajna kašičica ekstrakta kafe ili likera od kafe
  • 230g slatke pavlake
  • 1 pripremljena kora od Oreo keksa
  • Za dekoraciju – čokoladne mrvice ili mljevena kafa (po želji)

Priprema:

Mikserom umuti puding, mlijeko, hladnu kafu i ekstrakt kafe. Miješaj oko 1min dok se masa ne sjedini. Dodaj slatku pavlaku i kondenzovano mlijeko i miješaj opet 2min dok se masa lijepo ne sjedini i ne postane homogena, prenosi ultra.ba.

Nanesi smjesu na već pripremljenu koru od Oreo keksa. Dekoriši po želji. Ostavi tortu u frižideru najmanje 5 sati, a najbolje preko noći. Kada se stegne, spremna je za degustiranje.

Prijatno!


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!