Studentski recepti: Napravite hladnu i kremastu cappuccino tortu
12.09.2021. / E.K. / Komentari (0)
Ovu poslasticu će obožavati ljubitelji kafe!
Sastojci:
- 96g instant pudinga od vanilije
- 5 supenih kašika mlijeka
- 3/4 šolje zaslađene i hladne espresso kafe
- 1/8 šolje kondenzovanog mlijeka
- 1 čajna kašičica ekstrakta kafe ili likera od kafe
- 230g slatke pavlake
- 1 pripremljena kora od Oreo keksa
- Za dekoraciju – čokoladne mrvice ili mljevena kafa (po želji)
Priprema:
Mikserom umuti puding, mlijeko, hladnu kafu i ekstrakt kafe. Miješaj oko 1min dok se masa ne sjedini. Dodaj slatku pavlaku i kondenzovano mlijeko i miješaj opet 2min dok se masa lijepo ne sjedini i ne postane homogena, prenosi ultra.ba.
Nanesi smjesu na već pripremljenu koru od Oreo keksa. Dekoriši po želji. Ostavi tortu u frižideru najmanje 5 sati, a najbolje preko noći. Kada se stegne, spremna je za degustiranje.
Prijatno!
POSLJEDNJE NA
STUDOMAT.BA
STUDOMAT.BA