Studentski recepti: Hrskave ćuftice od krompira
11.11.2017. / Senadina Mehanović / Komentari (0)

Obične ćuftice od krompira. O tome da su ukusne, ne treba ni da se priča, to se podrazumijeva. Krompir ne može da bude neukusan! Za pripremu ovog jela potreban je krompir, brašno i jaja. I to je dovoljno da dobijete hrskave, ukusne i rumene ćuftice.
Sastojci:
- 3 velika krompira
- 3 jajeta
- 1 srednja glavica crnog luka
- 3-4 supene kašike brašna
- so, biber po ukusu
Priprema:
Krompir oguliti i narendati na sitno rende. Dodati jaja, sitno isjeckan luk, so, biber i promješati. Dodati brašno i ponovo dobro promješati da ne ostane grudvica. Kašikom vaditi smjesu i redati u tiganj sa vrelim uljem. Pržiti sa obje strane.
Ćuftice se prže veoma brzo, tako da se ne udaljavajte od šporeta.
Servirajte vruće uz pavlaku.
Ako niste pojeli sve za jedan obrok, preostale ćuftice podgrijte u mikrotalasnoj pećnici, jer hladne nisu toliko ukusne.
POSLJEDNJE NA
STUDOMAT.BA
STUDOMAT.BA