Sastojci:

  • 3 velika krompira
  • 3 jajeta
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 3-4 supene kašike brašna
  • so, biber po ukusu

Priprema:

Krompir oguliti i narendati na sitno rende. Dodati jaja, sitno isjeckan luk, so, biber i promješati. Dodati brašno i ponovo dobro promješati da ne ostane grudvica. Kašikom vaditi smjesu i redati u tiganj sa vrelim uljem. Pržiti sa obje strane.

Ćuftice se prže veoma brzo, tako da se ne udaljavajte od šporeta.

Servirajte vruće uz pavlaku.

Ako niste pojeli sve za jedan obrok, preostale ćuftice podgrijte u mikrotalasnoj pećnici, jer hladne nisu toliko ukusne.

(uspesnazena.com)

Prethodni članakTOP 10 filmova koji definišu sovjetsku i rusku kinematografiju
Naredni članakOn je inspiracija svojim studentima!

Student Ekonomskog fakulteta u Zenici, 20 godina. Zainteresovana za novinarstvo, odnose s javnošću i marketing menadžment.