RS: Raspisan konkurs za sufinansiranje omladinskih programa

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je konkurs za sufinansiranje omladinskih programa i projekata u okviru kojeg će biti podijelјena sredstva u iznosu od 130.000 KM.


Foto: BUKA
Foto: BUKA

Maksimalan iznos pojedinačnih sredstava koja se dodjeljuju za sufinansiranje programa i projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade je 3.000 KM, a republičkih omladinskih organizacija 10.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva.

Advertisements

Na konkurs se mogu prijaviti omladinske organizacije, organizacije za mlade i republičke omladinske organizacije koje su ispunile obavezu upisa u Omladinski registar.

Osnovni uslovi za učešće na konkursu su da programi i projekti doprinose poboljšanju položaja mladih u Republici Srpskoj, da su nosioci realizacije programa i projekata ispunili sve ranije utvrdjene obaveze prema Ministarstvu.

Uslov je i da su programi i projekti od opšteg interesa za RS ili jedinicu lokalne samouprave.

Potrebno je da su ciljevi programa i projekata u skladu sa planiranim ciljevima i aktivnostima Omladinske politike RS, te da programi i projekti uključuju veći broj mladih u realizaciji aktivnosti ili kao krajnje korisnike.

Advertisements

Programi i projekti treba da se odnose na minimum jednu tematsku oblast definisanu u konkursu i da se realizuju u roku od šest mjeseci od dana zatvaranja konkursa.

Kompletnu dokumentaciju potrebno je dostaviti najkasnije do 17. novembra poštom na adresu:

Vlada Republike Srpske
Ministarstvo porodice, omladine i sporta
Trg Republike Srpske 1
78000 Banjaluka
sa naznakom
“za /su/finansiranje omladinskih programa i projekata”.

Tekst konkursa i prijavne formulare preuzmite u prilogu!

(UIS)