Prva ESFL konferencija u Bosni i Hercegovini

Udruženje Multi, kao predstavnik European Students For Liberty (ESFL) mreže će u septembru organizovati prvu ESFL regionalnu konferenciju za studente i mlade.


Udruženje “Multi”, kao predstavnik European Students For Liberty (ESFL) mreže će u septembru organizovati prvu ESFL regionalnu konferenciju za studente i mlade.

Advertisements

Riječ je o izuzetnom događaju koji okuplja niz predavača koji zajedno sa učesnicima konferencije istražuju sve potencijale i mogućnosti koje nudi pojam slobode. Cilj konferencije je da na jednom mjestu okupi sve zainteresovane za ekonomski, ali i politički prosperitet države i regiona, baziran na idejama liberalne ekonomije.

Od ključnih predavača na konferenciji, izdvajamo dr. Barbaru Kolm, direktoricu Hayek instituta iz Austrije i Christian Michaela, predsjednika Libertarian International iz Francuske. Uz navedene, učesnicima će se obratiti brojni drugi predavači iz BiH i regiona. Teme konferencije se odnose na ideje slobode, slobodnog tržišta i ekonomskog liberalizma. Svaki od učesnika konferencije će dobiti određeni broj knjiga na poklon, kao i upute o tome kako se pridružiti ESFL mreži, jednoj od najvećih studentskih mreža u Evropi.

Advertisements

ESFL konferencija će se održati 27. septembra u Sarajevu, u prostorijama Ekonomskog fakulteta Sarajevo. Konferencija počinje u 9:00, dok će za navečer planirano studentsko druženje. Svi zainteresovani za ESFL konferenciju se mogu registrovati na sljedećem linku: studentsforliberty.org.

(STUDOMAT.ba)