Prijavite se za učešće na akademiji u Berlinu

Jesenja akademija u Berlinu svoj fokus će usmjeriti na previranja u prošlosti tokom 1990. godina, te kakav utjecaj one imaju na civilizirano društvo.


Akademija uključuje pitanja koja se bave važnošću političkih previranja, te događajima iz 1990. godina, zatim ulogom države i samog civiliziranog društva u svemu tome, ali i utjecaju Europe i EU na zemlje pojedinačno.

U sklopu programa, naučni stručnjaci iz Njemačke i drugih zemalja članica održat će predavanja. Akademija je namijenjena studentima prvog ciklusa, studentima magistarskih i doktorskih studija. Za prijavljivanje je potrebno dobro poznavanje njemačkog jezika na nivou B2.

Prijave se mogu dostaviti do 16. augusta 2020. godine, a akademija će se održati u Berlinu od 26. do 30. oktobra. Deutsche Gesellschaft snosi putne, te troškove smještaja.

Dodatne informacije možete potražiti na linku.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Ajla Bašić

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".
X