Studentski recepti: Čokoladne bombice

U današnjim studentskim receptima donosimo vam recept za ukusne čokoladne bombice.


Sastojci:

  • 50 gr putera
  • 150 gr mliječne čokolade ili čokolade za kuhanje
  • 150 gr mljevenog keksa (petit/plazma)
  • kokosovo brašno ili šećer u prahu

 

Priprema:

U zagrijanoj tavi rastopite pripremljeni puter. U drugoj posudi rastopite i čokoladu. Kada ste skinuli s vatre sjedinite rastopljene sastojke i u njih dodajte mljeveni keks. Smjesu miješajte dok ne postane ujednačena.

Nakon što ste smjesu sjedinili oblikujte kuglice, te ih potom uvaljajte u prethodno pripremljenu posudu s kokosovim brašnom ili šećerom u prahu.

Dobivene bombice stavite u frižider na 20 minuta kako bi očvrsnule. Uživajte!


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Ajla Bašić

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".
X