Prijavi se na besplatnu 02Hero obuku i poveži se sa poslodavcima

Centar za edukaciju mladih iz Travnika, u okviru regionalnog projekta "My Career from Zero to Hero", nudi mogućnost učešća na interaktivnoj 02Hero obuci, u okviru koje možete usvojiti vještine koje zahtijeva savremeno tržište rada, a nakon toga se povezati sa potencijalnim poslodavcima kojima ćete predstaviti svoja znanja i vještine. Prijaviti se možete do 30. septembra 2021. godine.


Develop Coding Web Design Coding Web Template
Ilustracija: Envato

Ako imaš između 17 i 30 godina i želiš dobiti priliku da se povežeš sa potencijalnim poslodavcima, na pravom si mjestu.

02Hero obuka bit će realizovana kroz dva nivoa, a vi birate na koji se prijavljujete:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nivo A Informatička pismenost i osnove grafičkog dizajna – nudi priliku usvajnja osnovnih digitalnih vještina koje zahtijeva većina poslodavaca: aktivno korištenje programa MS Office paketa, korištenje internet alata, oglašavanje na društvenim mrežama i poznavanje osnova grafičkog dizajna u programima koji se najčešće koriste u tu svrhu. Ako ste zainteresovani za učešće na 02Hero obuci nivoa A, možete se prijaviti putem ovog linka, a ako više informacija možete pronaći ovdje, prenosi Mreža za izgradnju mira.

Nivo BWeb dizajn i kreiranje web stranica – obuhvata digitalne vještine koje će vas  osposobiti za kreiranje web stranica sa statičnim i dinamičnim sadržajima uz aktivno korištenje alata: HTML, CSS, JavaScript, GIT, te programa grafičkog dizajna na naprednom nivou. Za 02Hero obuku nivoa B, možete se prijaviti putem ovog linka, a više informacija možete pronaći ovdje.

To nije sve! Uz digitalne vještine, učesnici oba nivoa obuke imat će priliku graditi i:

  • Prenosive vještine: komunikacija, timski rad, rješavanje konflikta, organizacija, upravljanje zadacima itd;
  • Poduzetničke vještine: kreiranje biznis ideje, izrada biznis plana, izrada marketing plana, pitching.

Budući da je sveobuhvatna i kreirana prema stvarnim potrebama nezaposlenih mladih ljudi u BiH, 02Hero obuka osmišljena je tako da traje od novembra 2021. godine do aprila 2022. godine.

Moduli će se održavati periodično u toku ovih šest mjeseci, a nakon toga slijedi event na kojem će svi učesnici imati priliku da se predstave poslodavcima, sa kojima ćete moći dogovoriti zaposlenje ili praksu.

Ako vam je potrebno više informacija, kontaktirajte Centar za edukaciju mladih putem telefona 030 511 565, CEM-ov BeeZone biznis inkubator putem email adrese beezone@cem.ba, ili se javite u inboks Facebook ili Instagram stranica Centra za edukaciju mladih i BeeZone biznis inkubatora.