ID Talks radionice: Prijavite se na online radionice o promociji inkluzije i različitosti (ID) i kvalitetnog rada s mladima

ID Talks radionice su namijenjene svim mladim ljudima koji žele da se edukuju o inkluziji i načinima postizanja iste u današnjem društvu. Održat će se online svake srijede od 8. septembra do 3. novembra.


Foto: Mreža za izgradnju mira

„ID razgovori“ predstavljaju seriju od pet online radionica na pet glavnih tema u promociji inkluzije i različitosti (ID) i kvalitetnog rada s mladima. U njemu se nalaze omladinski radnici, profesionalci i volonteri iz cijelog sveta koji razmjenjuju uvide, nalaze istraživanja, hranu za razmišljanje, dobre prakse ili inspirativne priče, prenosi Mreža za izgradnju mira.

Advertisements

Oni će voditi učesnike kroz goruća pitanja i izazove koji utiču na inkluziju i raznolikost i inspirisati ih da svoje programe i organizacije učine inkluzivnijim, prihvate ljudske razlike, gledaju unaprijed i zamisle budućnosti rada mladih i inkluzije i raznolikosti.

Svaka radionica počinje ulogom gostujućeg govornika. Nakon toga, učesnici imaju priliku da se uključe u diskusiju, postavljaju pitanja i razmijene svoje stvarnosti i iskustva.

Razgovori će se održavati svake druge srijede, u 13:00 CET, od 8. septembra do 3. novembra.

Advertisements

Mogu se prijaviti svi zainteresovani tako što će popuniti registracijski formular.

Rok za prijavu: 7. septembar 2021.godine

Detalje možete pronaći ovdje..