Pravni fakultet Univerziteta u Zenici ponovo među najboljima

Pravni fakultet UNZE ostvario je značajan rezultat na važnom takmičenju.


pravni fakultet unze
Foto: Oslobodjenje.ba

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je od 15.- 20. mata 2022. godine bio domaćin 14 timova iz Njemačke, Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbejdžana, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine koji su se u Zenici pripremali za svjetsko takmičenje iz međunarodne trgovačke arbitraže Vis Moot koje će se održati u Beču.

Goste su dočekali prof.dr. Larisa Velić, dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, Ryan Miller iz Ambasade SAD i Shamiram Lazar iz CLDP-a. Sedmica je započela sa treningom koje su vodili prof. dr. Zlatan Meškić (Prince Sultan University), prof. Helmut Ruessman (Saarland University), Arne Fuchs, Nevena Jevremović (Udruženje Arbitri), Fahira Brodlija (GIZ i International University of Sarajevo) i Amina Hasanović (Pravni fakultet Univerziteta u Zenici).

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nakon treninga, 18. marta održana je velika konferencija na temu “The Intersection of International Arbitration and Sustainable Development” (Međunarodna arbitraža i održivi razvoj) u hotelu Evropa u Sarajevu na kojoj su učešće uzeli brojni eksperti iz oblasti investicijske i trgovačke arbitraže.

Sedmica je završena pripremnim takmičenjem Zenica Vis Pre-Moot 2022 koji je održan uživo u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, a učestvovalo je ukupno 14 timova iz Njemačke, Saudijske Arabije, Gruzije, Azerbejdžana, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Kosova i Bosne i Hercegovine, piše Oslobodjenje.ba.

Prvo mjesto je zauzeo Univerzitet u Prištini, drugo mjesto Univerzitet u Saarland-u, a tim Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici sa takmičarkama Zerinom Spahić, Eminom Hrnjić, Nirvanom Jašarević i trenericama ass. Aminom Hasanović i Medinom Šehić je zauzeo treće mjesto.