Student, policajac Tino Milat: “Fakultet mi je omogućio znanje…”

Trenutno čeka odbranu diplomskog rada - čime će završiti njegovo fakultetsko obrazovanje.


tino 1
Foto: Instagram

Tino Milat je 26-godišnji Splićanin s više od 27.000 pratitelja na Instagramu. Plijeni pažnju prvenstveno svojim izgledom, ali u potpunosti razoružava svojim ponašanjem, manirima i razmišljanjem.

 

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

View this post on Instagram

 

A post shared by Tino Milat (@tinomilat)

Trenutno radi na presretaču, a na pitanje za Dalmaciju Danas o tome ko je presretač: on u vozilu ili vozilo, Tino je rekao:

Vozilo je presretač, a ja sam službenik prometne policije u vozilu.

Kada je riječ o najbizarnijim situacijama u saobraćaju, splitski policajac odgovara:

Nedavno sam postupao prema jednoj osobi zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i ispisujući službena pismena mi je prišla prozoru presretača i rekla: „Dobro je, sad se ne znamo, a nekidan sam sjedio stol do tebe u kafiću dok si pio kafu”. Ja apsolutno ne znam ko je on, niti se sjećam niti ta konstatacija nešto znači za počinjeni prekršaj.

Kaže kako mu je najteži dio posla reći porodici da je njihov bližnji stradao u saobraćajnoj nesreći.

To se radi osobnim odlaskom na adresu, pa nekada i u gluho doba noći kada te ljude dižete iz sna da biste im priopćili najgoru vijesti koju mogu čuti. Kada to doživite, sve ostalo u ovom poslu postaje dijelom rutine, ono što taj najteži moment nikada neće niti može postati, navodi Tino.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tino Milat (@tinomilat)

On trenutno čeka odbranu diplomskog rada – čime će završiti njegovo fakultetsko obrazovanje, prenosi Radiosarajevo.ba.

Fakultet mi je omogućio znanje menadžmenta trgovine iz područja ekonomije, ali na fakultetu me je najviše privukao marketing, preciznije digitalni marketing jer sam i sam na društvenim mrežama od njihovih početaka. Stečeno znanje mi je promijenilo način razmišljanja i donijelo malo veći nivo ozbiljnosti i zrelosti. Diploma mi nije samo komad papira, fakultet me unaprijedio kao osobu i po pitanju znanja i posla te primjene svega stečenog, naveo je Tino.

A govorio je i o tome što ga hiljade ljudi prati putem Instagrama – te mu je, kako kaže, drago kada ga prepoznaju.

Ipak posao je posao i treba ga napraviti korektno, ako je u pitanju počinjeni prekršaj za koji ne mogu izdati usmeno upozorenje ili ako osoba prema kojoj postupam nema uvjete za upozorenje tada je kazna neizbježna. No to ne ovisi o tome je li me neko prati ili ne, važno mi je uvijek ostaviti dojam profesionalnog, kulturnog i uljudnog policajca, ali i osobe van službe. Gospodin i u uniformi i u civilu, poručio je Tino.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tino Milat (@tinomilat)