Poziv za dostavljanje prijava za učešće na “Humanity in Action” ljetnim programima 2016

Humanity in Action BiH otvara poziv za učešće studenata na jednomjesečnom ljetnom programu o ljudskim pravima u Amsterdamu, Berlinu ili Kopenhagenu (27. maj – 26. juni 2016. godine), i John Lewis Fellowship u Atlanti, SAD (5. juli – 30. juli 2016. godine).


Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente i one koji su u posljednjih godinu dana završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Advertisements

Humanity in Action interdisciplinarni ljetni programi svake godine se simultano održavaju u pet evropskih gradova i okupljaju preko 150 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Prijavite se na jednomjesečni ljetni program o ljudskim pravima u Amsterdamu, Berlinu ili Kopenhagenu, ili na John Lewis Fellowship u Atlanti, do 14. februara 2016. godine putem online aplikacije i budite jedan od devet bh. studenata/tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

Advertisements

Sve troškove snosi organizator.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete se javiti putem e-maila: bosnia@humanityinaction.org.

(STUDOMAT.ba)