Poziv za dostavljanje prijava za učešće na “Humanity in Action” ljetnim programima 2016

 Poziv za dostavljanje prijava za učešće na “Humanity in Action” ljetnim programima 2016

Humanity in Action BiH otvara poziv za učešće studenata na jednomjesečnom ljetnom programu o ljudskim pravima u Amsterdamu, Berlinu ili Kopenhagenu (27. maj – 26. juni 2016. godine), i John Lewis Fellowship u Atlanti, SAD (5. juli – 30. juli 2016. godine).

Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente i one koji su u posljednjih godinu dana završili svoje visokoškolsko obrazovanje.

Humanity in Action interdisciplinarni ljetni programi svake godine se simultano održavaju u pet evropskih gradova i okupljaju preko 150 studenata i mladih profesionalaca iz Evrope i SAD-a. Sastoje se od niza predavanja i diskusija sa univerzitetskim profesorima, novinarima, političarima i aktivistima, a uključuju i studijske posjete muzejima, državnim institucijama i nevladinim organizacijama.

Prijavite se na jednomjesečni ljetni program o ljudskim pravima u Amsterdamu, Berlinu ili Kopenhagenu, ili na John Lewis Fellowship u Atlanti, do 14. februara 2016. godine putem online aplikacije i budite jedan od devet bh. studenata/tica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom programu!

Sve troškove snosi organizator.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete se javiti putem e-maila: bosnia@humanityinaction.org.

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?

Osvoji kafe aparat!

Želiš osvojiti vrhunski Caffe Vergnano aparat za kafu, mjesečnu zalihu kafe i spremno dočekati nove ispitne i fakultetske izazove?