Pismo tinejdžera roditeljima: Postoje stvari gore od loših ocjena

Bio je posljednji dan škole. Otac je, prolazeći pored sinovljeve sobe, primijetio da je soba sređena, čak je i krevet namješten.


Izgledalo je kao da je pokupio sve svoje stvari i otišao. Sumnja oca se pojačala kada je primijetio pismo na praznom radnom stolu. Prepoznao je rukopis sina: „Za tatu“. Drhtećim rukama, muškarac je otvorio kovertu i počeo da čita.

„Dragi tata,

Moram da te obavijestim da sam morao napustiti kuću. Nisam vam rekao, jer sam znao da ćete ti i mama napraviti skandal. Otišao sam zajedno sa svojom djevojkom. Ja je puno volim. Ali, znao sam da vi nećete odobriti naš odnos zbog njenog načina života i to što je ona dosta starija od mene. Ali stvar nije samo u mojim osjećanjima. Ona je trudna.

Njeno ime je Sara. Ona je ubijeđena da ćemo biti sretni zajedno. Ona ima svoju vikendicu u šumi i gomilu drva, što će nam biti dovoljno za cijelu zimu. Mi planiramo da imamo puno djece.

Sara mi je otvorila oči da  marihuana u stvari nije baš tako štetna. Mi planiramo da je gajimo i prodajemo drugima, tako da imamo dovoljno novca za kokain, a on je također bezopasan u umjerenim količinama. U međuvremenu, mi ćemo se moliti da bude pronađen lek za AIDS, zato što treba izliječiti Saru, jer ona to zaslužuje.

Ne brini tata, već sam odrastao, sa svojih 15 godina u stanju sam da brinem o sebi. Jednog dana doći ćemo kod vas u goste da upoznate svoje unuke.

Volim te, tvoj sin.

P.S. Tata, sve sam ovo izmislio. Kod drugara sam. Samo sam htio da vas podsjetim  da postoje i gore stvari od loših ocjena u đačkoj knjižici (ona je u kuhinji na stolu). Pozovi me, kada budeš spreman da mogu da se vratim kući. Volim vas!“

(uspesnazena.com)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X