Otvorene prijave za hackathon EESTech Challenge Sarajevo

EESTech Challenge je internacionalno takmičenje u organizaciji Udruženja studenata elektrotehnike Evrope EESTEC koje se ove godine održava u 11 evropskih zemalja.


Projekat je rezultat predanog rada studenata iz svih dijelova Evrope koji za cilj imaju pružiti priliku kolegama da već tokom studija rade na ličnom usavršavanju. Projekat je zamišljeno kao takmičenje koje potiče istraživački duha kod studenata elektrotehnike i računarstva te stvara prilike za njihovo profesionalno napredovanje, sticanje novih znanja i proširivanje mreže profesionalnih kontakata.

Advertisements

EESTech Challenge Sarajevo hackathon bit će održan 18. i 19. marta u organizaciji lokalnog ogranka Udruženja EESTEC u Sarajevu. Projekat za cilj ima pružiti priliku bosanskohercegovačkim studentima elektrotehnike i računarstva da unaprijede svoja znanja iz različitih tehnoloških oblasti, unaprijede svoje vještine rada u timu i takmiče se sa kolegama iz svih dijelova Evrope. Organizaciju takmičenja podržali su Elektrotehnički fakultet u Sarajevu te kompanije Symphony i Authority Partners koje već duži niz godina uspješno posluju i podržavaju aktivizam mladih u Bosni i Hercegovine.

Advertisements

Organizatori pozivaju sve zainteresovane studente da oforme svoje tročlane ekipe i prijave se za učešće na takmičenju putem oficijelne web stranice takmičenja.  Tema ovogodišnjeg takmičenja je nadgledano mašinsko učenje koje se smatra jednom od najaktuelnijih tema u tehnološkom svijetu.

Ekipa koja znanjem, kreativnošću i timskim radom osvoji prvo mjesto na hackathonu EESTech Challenge Sarajevo bit će nagrađena pravom učešća na finalnom takmičenju koje će se održati u Cirihu od 8. do 12. maja 2017. godine.

Za više informacija o pratite Facebook stranicu i oficijelnu web stranicu takmičenja.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!