Njemačka u potrazi za medicinskim osobljem iz BiH

Stručnost medicinskog osoblja iz Bosne i Hercegovine neosporno je vrlo cijenjena u zapadnim zemljama.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ova činjenica je naročito primjetna u Njemačkoj gdje već duži niz godina veliki broj medicinskih radnika iz naše zemlje uspješno obavlja svoj posao i ostvaruje respektabilnu karijeru.

Putem agencije Kolektiv Recruitment, koja posreduje pri zapošljavanju,  za medicinske sestre/tehničare se direktno otvara put za ostvarivanje uspješne karijere u različitim gradovima širom Njemačke.

Jedna od tri vodeće kompanije na području Njemačke, koja upravlja sa preko 130 gerontoloških centara za brigu i njegu starijih osoba, je u aktivnoj potrazi za stručnim medicinskim osobljem. Na ovaj način se otvara prilika medicinskim radnicima da steknu znanje njemačkog jezika, ili usavrše isto, kao i da prikupe dragocjeno iskustvo, bez obzira da li su tek na početku svoje karijere ili se već duži niz godina nalaze u poslovnom svijetu.

Za detaljnije informacije se možete obratiti timu Kolektiv Recruitmenta, kao i dostaviti svoju biografiju na uvid putem ovog linka. Kolektiv Recruitment, također, možete dobiti na telefon: +387 33 586 303 ili na e-mail azra@kolektiv.ba

(AKTA)