Prilika za studente: Napravite najbolju fotografiju i osvojite vrijedne nagrade

Oni koji pobijede izborom žirija ili izborom publike na osnovu broja like-ova će biti nagrađeni sa po 200,00 KM.


Foto: Envato
Foto: Envato

Učenici srednjih škola i studenti se pozivaju da dostave svoje radove na Nagradni konkurs za najbolju fotografiju u povodu 05.06. Svjetskog dana zaštite okoliša, koji organizuje Univerzitet u Sarajevu – Šumarski fakultet.

Pravo učešća na izložbi imaju učenici srednjih škola i studenti iz BiH. Tema izložbe je “Objektiv u ruci, srce u prirodi: Zajedno čuvamo naše zeleno blago“. Konkursom je predviđen izbor dvije pobjedničke fotografije, jedna koja će biti predmet izbora žirija i druga predmet izbora publike na osnovu broja like-ova na FB stranici Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta.

Autori i autorke koji pobijede izborom žirija ili izborom publike na osnovu broja like-ova će biti nagrađeni sa po 200,00 KM. Pobjedničke fotografije će biti objavljene na naslovnoj stranici časopisa „Naše Šume“ i „Radovi šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu“.

konkurs
Foto: UNSA

Uslovi konkursa

Prilikom prijave na konkurs autor i autorke moraju ispuniti sljedeće uslove:

  • Svaki autor/autorka može dostaviti samo jednu fotografiju isključivo u digitalnom (JPEG ili TIF) formatu, minimalne rezolucije 1200 x 630 piksela i 300dpi.
  • Fotografije se šalju sa tekstualnim opisom maksimalne dužine do 150 riječi. Opis se piše u prijavnom obrascu i treba da sadrži naziv fotografije, mjesto i datum fotografije, kao i poruku koja se fotografijom šalje
  • Prijavom na Konkurs svaki autor/autorka pristaje da im fotografija bude vidljiva na web i FB stranici Šumarskog fakulteta.
  • Autor pobjedničkog rada pristaje da njegova/njena fotografija bude publikovana na naslovnoj stranici časopisa „Naše Šume“ i „Radovi šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu“.

Fotografija i prijavni obrazac dostavljeni na zvaničnu e-mail adresu u predviđenom roku.

Prijavni obrazac možete preuzeti na sljedećem linku. Autori/autorke svoje prijave dostavljaju putem e-maila na: fotografija@sfsa.unsa.ba

Rok za dostavljanje fotografija je 20.05. 2024. godine u 12:00 h. Sve uredno i na vrijeme dostavljene fotografije će biti postavljene na FB stranici Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta radi izbora publike na osnovu broja like-ova.

Glasanje će trajati od 22.05.2024. 16:00 h do 01.06.2024. u 16:00 h. Pobjedničke fotografije će biti objavljene na web i FB stranici Univerziteta u Sarajevu – Šumarskog fakulteta 05.06.2024. godine na Svjetski dan zaštite okoliša.

Za više informacija kontaktirajte na: fotografija@sfsa.unsa.ba.