KULT BiH: Okrugli sto “Omladinski krug”

Institut za razvoj mladih KULT organizuje okrugli sto "Omladinski krug", koji će se održati 29. jula 2013. godine, u hotelu Hollywood na Ilidži.


Institut za razvoj mladih KULT organizuje okrugli sto “Omladinski krug”, koji će se održati 29. jula 2013. godine, u hotelu Hollywood na Ilidži.

Advertisements

Cilj okruglog stola je ukazati na važnost uloge vijeća mladih, te formiranja Vijeća mladih FBiH kao krovnog tijela mladih u Federaciji, a učesnici će biti svi zainteresirani predstavnici/ce vijeća mladih.

Definiranjem institucionalne brige o mladima, vlasti su otvorile prostor za djelovanje mladih. Mladima su date mogućnosti da postanu aktivni, uključe se u procese donošenja odluka i učestvuju u planiranju i provođenju aktivnosti namijenjenih njima. Upravo, zastupanje mladih u procesima donošenja politika i saradnja s vladinim sektorom s ciljem poboljšanja položaja mladih jedan je od najvažnijih zadataka vijeća mladih.

Advertisements

Također, tokom okruglog stola bit će upriličeno potpisivanje Povelje o prijateljstvu i saradnji između svih zainteresiranih vijeća mladih u Federaciji, a koje su inicirala vijeća mladih iz općina: Široki Brijeg, Goražde, Gradačac, Cazin, Gornji Vakuf – Uskoplje, Stari Grad Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Ilidža i Vlasenica.

Više informacija na: www.mladi.org

(mladi.org)