KULT BiH: Okrugli sto “Omladinski krug”

Institut za razvoj mladih KULT organizuje okrugli sto "Omladinski krug", koji će se održati 29. jula 2013. godine, u hotelu Hollywood na Ilidži.


Institut za razvoj mladih KULT organizuje okrugli sto “Omladinski krug”, koji će se održati 29. jula 2013. godine, u hotelu Hollywood na Ilidži.

Cilj okruglog stola je ukazati na važnost uloge vijeća mladih, te formiranja Vijeća mladih FBiH kao krovnog tijela mladih u Federaciji, a učesnici će biti svi zainteresirani predstavnici/ce vijeća mladih.

Definiranjem institucionalne brige o mladima, vlasti su otvorile prostor za djelovanje mladih. Mladima su date mogućnosti da postanu aktivni, uključe se u procese donošenja odluka i učestvuju u planiranju i provođenju aktivnosti namijenjenih njima. Upravo, zastupanje mladih u procesima donošenja politika i saradnja s vladinim sektorom s ciljem poboljšanja položaja mladih jedan je od najvažnijih zadataka vijeća mladih.

Također, tokom okruglog stola bit će upriličeno potpisivanje Povelje o prijateljstvu i saradnji između svih zainteresiranih vijeća mladih u Federaciji, a koje su inicirala vijeća mladih iz općina: Široki Brijeg, Goražde, Gradačac, Cazin, Gornji Vakuf – Uskoplje, Stari Grad Sarajevo, Novi Grad Sarajevo, Ilidža i Vlasenica.

Više informacija na: www.mladi.org

(mladi.org)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X