Kako boja vaše odjeće utječe na vaše raspoloženje?

Što se tiče odabira garderobe, odabir pravih boja može i poboljšati vaše raspoloženje i učiniti vas privlačnijim za one oko vas.


stack of colorful warm autumn and winter clothes

Tumačimo šta to svaka boja nosi sa sobom i kako utječe na vaše samopouzdanje i raspoloženje.

Crvena odjeća

Nošenje crvene boje zahtijeva odvažnost. Morate odabrati nijansu koja će se uklopiti u boju vaše kože. Crvena odjeća može vam povećati samopouzdanje i istaknuti vas u gomili. Hoćete li uživati ​​u novootkrivenoj popularnosti, drugo je pitanje. U većini dijelova svijeta crvena boja posjeduje auru strasti. Osim ako niste u Indiji, naravno, gdje je to tradicionalna boja mladenki.

Kombinacija crvene i crne odavno je postala modni klasik. Također možete nositi crvenu s bijelom ili bež bojom za uravnoteženiji i mekši efekt. Crvena je poznata kao boja koja vam daje odvažnost.

blue dress 1603401583

Žuta odjeća

Prema poznatom stručnjaku za stil Jeannieju Maiu, ova sunčana i životom potvrđujuća boja može vam pomoći zbližavanju čak i s drugim osobama. Međutim, kao i kod crvene boje, morate biti oprezni pri odabiru nijanse koja se neće sudarati s vašom kožom. Ako niste sigurni u odabranu nijansu, isprobajte je prvo na dodacima ili pantolama – predmetima koji neće utjecati na vašu shemu boja gornjeg dijela tijela.

Plava

Budući da je antipod crvene boje, plava utječe na našu fiziologiju smanjenjem krvnog pritiska. Bez obzira planirate li se opustiti nakon napornog radnog dana ili se pripremite za najvažniji prvi spoj, plavo je sigurno rješenje. Ova će vam boja zasigurno pomoći da se opustite i stvorite pozitivan prvi dojam.

Ako se pokaže da je nijansa pretamna, bilo bi pametno ublažiti sliku kombinujući svoje plave predmete s neutralnom ili svijetlom odjećom.