IUS organizovao takmičenje u engleskom jeziku za srednjoškolce: Stipendije za deset najboljih

Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) održano je takmičenje iz engleskog jezika pod nazivom „IUS Wordy“ za učenike četvrtog razreda srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Takmičenje je održano u organizaciji studijskog programa engleskog jezika i književnosti IUS-a.


Na ceremoniji otvaranja takmičenja koje je počela oko 11 sati, za goste je održana kratka video prezentacija o IUS-u. U ime IUS-a gostima je dobrodošlicu poželio šef Ureda za odnose sa javnošću  Mirnes Baltić, a program koordinator studijskog programa Engleskog jezika i književnosti prof. dr. Ervin Kovačević je dao sažet opis studija Engleskog na IUS-u. Nakon ceremonije, studenti su se uputili na takmičenje i pristupili ispitu.

Baltić je istakao da je bitno napomenuti da je IUS prepoznat kao ustanova koja svojim studentima pruža odlične uslove za studiranje.

– I ovo takmičenje iz engleskog jezika je kontinuitet te ustaljene prakse. U pitanju je jedna stopostotna stipendija. Učenik koji bude imao najbolji rezultat dobit će stopostotnu stipendiju za studiranje na studijskom programu engleskog jezika i književnosti za sve četiri godine. Pored ove stopostotne, Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo obezbijedila je još devet stipendija i to četiri po 80 posto i pet od 50 posto, dodao je Baltić.

Sve stipendije su dodeljene za studije na polju engleskog jezika: prvi ciklus studija Engleskog jezika i književnosti (ELIT) ili prvi ciklus studija Nastave engleskog jezika i književnosti (ELT).

Takmičenje se sastojalo od tri dijela: pisanje (kompozicija), upotreba engleskog jezika (gramatika i vokabular) i razumijevanje (čitanje). Svi dijelovi testa su bili u pismenoj formi. Tokom pauze između dijelova ispita IUS je također obezbijedio osvježenja i zakusku za učesnike.

Rezultati takmičenja bit će objavljeni do 10. marta 2019. godine na web stranici wordy.ius.edu.ba.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X