Internetom kruži “ispravan način kako se lomi Toblerone”: Koji je vaš način?

Na koji način se "lomi" Toblerone?


Foto: Google

Čokolada koja simbolizira švicarske Alpe već godinama fascinira nas ne samo svojim okusom nego i neobičnim oblikom, a sada je društvenim mrežama počeo kruži poznati, ali ponovo aktuelni “ispravan” način kako se ona jede. Nismo sigurni hoće li se on svima dopasti.

Advertisements

Muškarac po imenu Sidney Raz na svom TikTok profilu gdje ga prate milioni, svakodnevno dijeli razne trikove i savjete s pratiteljima kako bi im “olakšao život”. Sada je skrenuo pažnju i na čuvenu čokoladu iz Švicarske.

Na snimku koji je postavio prije tri dana, Sidney se osvrnuo na to kako je “ispravno jesti Toblerone”, tom prilikom izjavivši kako je ovo nešto “što nije znao sve do svojih 30-tih”.

@sidneyraz seconds to realize a lifetime of wrong #toblerone #firsttime #todayyearsold #inmy30s #todayilearned #tipsandtricks #lifehacks ♬ original sound – sidneyraz

Uvijek sam je ‘odvaljivao’, ali trebalo je da ‘priljubim’ piramide, rekao je demonstrirajući kako je, umjesto trganja prema dole, čokoladu karakterističnog oblika lakše odlomiti “priljubljivanjem piramide ka piramidi”.

Advertisements

Komentari su pristizali, a dok neki nisu mogli sakriti svoje oduševljenje, drugima se ovo nije dopalo.

Također, jedna korisnica koja je navela da je iz Švicarske rekla je kako tamo, ne postoji ispravan način kako se ova čokolada jede, dok je druga potvrdila da ni sama nikada nije čula za ovo, prenosi klix.ba.

Inače, ovo nije prvi put da se “razmatra” tehnika lomljenja Tobleronea, a već ranije oni koji su čuli za ovu metodu bili su podijeljenog mišljenja.

@brightside.officialIt's illegal to eat toblerone wrong way, remember 😤🙅♬ LIMITS THE SKY – Mpax

Između ostalog, neko je snimio i videozapis sa natpisom “znate, ilegalno je jesti Toblerone na pogrešan način”, a na njemu je prikazano kako nakon primijenjivanja ove tehnike, degustator pada u nesvijest.

Na kraju, ono što je sigurno je da je kod ove poslastice presudan okus – a pored kombinacije mliječne čokolade s medom i nugatom od badema, mnogima će njeno “lomljenje” pasti u drugi plan.