GIKIL nudi odličnu priliku mladima: Poziv na stručno osposobljavanje

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac upućuje poziv mladima na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u proizvodnom sektoru kompanije u trajanju od 12 mjeseci.


Inzenjeri Gikil

Na ovaj način, u cilju pružanja kontinuirane podrške obrazovanju i stručnom usavršavanju, Global Ispat Koksna Industrija nastavlja provoditi mjeru koja mladim ljudima bez radnog iskustva omogućava da steknu praktično znanje u zanimanjima za koja su se obrazovali.

– Podsjećamo, putem sličnog programa naša kompanija je prethodnih godina usavršila i osposobila 57 mladih osoba, te s ponosom ističemo da su mnogi od njih, nakon obavljene stručne edukacije, zasnovali radni odnos upravo u našoj kompaniji.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Praksom koju gajimo svoje bogato iskustvo i znanje želimo prenijeti na mlađe naraštaje istovremeno potičući inovativnost i primjenu tradicionalnih, ali i modernih tehnologija koje se u GIKIL-u praktikuju. Uvođenjem mladih u ovakav način obrazovanja za rad, GIKIL želi učiniti dodatan iskorak prema savremenom, otvorenom i društveno-odgovornom poslovanju, navodi se u saopštenju iz GIKIL-a.

Posao Gikil

Poziv se upućuje mladima sa završenom visokom stručnom spremom, inženjerskog kadra, koji ispunjavaju sljedeće uslove:

  • završen tehnološki fakultet, smjer hemijsko inženjerstvo, najmanje 180 odnosno 240 ECTS bodova – 6 (šest) izvršilaca,
  • završen mašinski fakultet, smjer energetsko mašinstvo, najmanje 180 odnosno 240 ECTS bodova – 1 (jedan) izvršilac,
  • završen mašinski fakultet, smjer proizvodno mašinstvo, najmanje 180 odnosno 240 ECTS bodova – 1 (jedan) izvršilac,
  • poznavanje rada na računaru,
  • poznavanje engleskog jezika.

Javni poziv je otvoren je do 27.4.2017.godine, a svi zainteresirani prijaviti se mogu lično, e-mailom na adresu: posao@gikil.ba ili putem pošte na adresu: „Global Ispat Koksna Industrija“ d.o.o. Lukavac, ul. Željeznička br. 1 75300 Lukavac, s naznakom „Za javni poziv“.

(STUDOMAT.ba)