Četiri načina da se na intervjuu za posao predstavite u najboljem svjetlu

 Četiri načina da se na intervjuu za posao predstavite u najboljem svjetlu

Foto: Ilustracija

Sve brojnija konkurencija na tržištu rada podrazumijeva da, uz savršen CV, na intervjuu za posao ostavite besprijekoran dojam.

Statistike kažu da ponuda za posao u prosjeku dolazi nakon sedmog intervjua. Ukoliko smatrate da je to previše vremena, donosimo savjete koji će vam pomoći da u što kraćem vremenu dođete do svog cilja:

‘Ispričajte nešto o sebi’

To pitanje je savršena prigoda da potencijalnim poslodavcima predstavite svoje radno iskustvo i postignuća, odnosno da se izdvojite od ostalih kandidata. Ukoliko ste prethodno obnašali menadžersku poziciju, možete objasniti svoj stil vođenja tima zaposlenika ili kompanije.

Pričajte o svojim kompetencijama, obrazovanju, ili certifikatima

Pokažite potencijalnim poslodavcima da imate bogato iskustvo i sposobnosti tako što ćete im predstaviti diplome ili certifikate koji vas izdvajaju u moru prijavljenih.

Ispričajte priču

Ovakva praksa je postala gotovo sastavni dio svakog intervjua. Poslodavac vas može pitati da na navedete primjer kada su vam vaše vještine i sposobnosti bile od iznimne koristi.

Vizualna pomagala

Vizualna pomagala, kao što je PowerPoint, mogu vam pomoći da na poseban način istaknete svoje najbolje strane. Ipak, nemojte pretjerivati – osam do deset slajdova je sasvim dovoljno da prikažete svoje iskustvo, vještine i način na koji možete pridonijeti kompaniji.

(Lider Press)

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?