Još niste uspjeli: Stvar je vrlo jednostavna – lako odustajete

Mislite da ste već stigli do cilja i da živite život kakav zaslužujete. Greška. Uvijek idite dalje i dalje, uvijek ima prostora za rast. Nikada svoj život ne smijete staviti na ’pauzu’.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Kako piše BizLife, dvanaest ’prostih da prostiji ne mogu biti’ razloga reći će vam zašto se još ne nazivate uspešnim. Baš kao i sve u životu, stvar je vrlo jednostavna. Krenite od prvog do posljednjeg i biće vam jasno zašto vam uspjeh nije na vidiku, prenosi “Buka”.

Odlažete i odugovlačite. Djela govore više od riječi, a vi vjerovatno mnogo pričate dok drugi rade i možda realizuju baš vaše ideje. Krenite u akciju.

Zaboravljate da niste besmrtni. Vrijeme prolazi i svaki minut je prilika da ostvarite svoje želje i živite život koji nazivate uspješnim.

Slušate beskorisne i glupe savjete drugih. „To je mnogo teško!“, „Prestar si za to!“, „Premlad si!“, „To ti neće upaliti!“ izjave su koje sigurno čujete na dnevnom nivou. I, ne samo da ih čujete, već im i vjerujete.

Živite u lošem okruženju. Vjerovatno ste okruženi negativnim, nepovjerljivim ljudima koji su pri tom rođeni skeptici i plašljivci. Učinite bilo šta da promijenite ovakvo okruženje i učinite ga kreativnijim, inspirativnijim, koje će vas stimulisati da idete naprijed.

Ne vjerujete dovoljno. Šta god da želite, ma šta to bilo, morate vjerovati da ćete to i dobiti. Saradnja vaših misli i tijela nema slabu tačku. Vaš organizam je savršena mašina.

Postoji neki problem u vašoj ekipi. Jim Rohn je to lijepo rekao:“Vi ste zapravo srednja vrijednost petoro ljudi sa kojima ste najčešće u kontaktu“. Ili, prevedeno „S kim si, takav si“. Dakle, ako ste okruženi ljenjivcima, kukavicama, ljudima koji nemaju snove, koji kroz život idu kao kofer, prihvatite da ste i vi takvi ili jednostavno promijenite ekipu. Ova vas vuče na dole i odvraća od uspjeha.

Kajete se i kajete i kajete. „Eh, da sam samo onda uradio ovo“, „Da sam onda uradio ono“, „A, mogao sam da uradim to, ali nisam“. Ovo su za uspjeh i napredak opasna razmišljanja, ma koliko vam se činilo da su bezazlena.

Igrate na pola radnog vremena. Recimo, jedva čekate vikend da biste se izležavali sa daljinskim u ruci ili sa prijateljima na piću. Nije poenta da radite kao dragstor. Naravno da morate pronaći balans i odmarati se, ali bar djelić vikenda možete iskoristiti da radite na svom projektu i svojim ciljevima.

Nemate podsjetnike. Pričajte prijateljima o svojim ciljevima i željama, imajte uz sebe motivacione rečenice, neka vam telefon svira pjesmu koja će vas uvijek vraćati na to što želite. Sve su ovo podsjetnici koji će vam dati podsticaj da ne odustajete.

Mislite da ste već stigli do cilja i da živite život kakav zaslužujete. Greška. Uvijek idite dalje i dalje, uvek ima prostora za rast. Nikada svoj život ne smijete staviti na ’pauzu’.

Lako odustajete. Možda su vas tog momenta kada ste odustali od realizacije ideje dijelili samo jedan korak ili telefonski poziv. To nikada nećete saznati. Da li ste razmišljali nekad o tome?

Zaboravili ste da budete sretni. Šta god da radite, ako se na kraju dana sa grimasom nezadovoljstva uvlačite u krevet, ništa od vašeg uspjeha. To znači da vam dan za danom prolaze, a vi ništa ne preduzimate da dobijete to što želite.

(Buka.ba)