UNSA: Prezentacija američkih programa obrazovnih bilateralnih razmjena

U okviru redovne informativne kampanje predstavnici Ambasade SAD-a i Ureda za odnose s javnošću prezentirat će ponudu američkih programa obrazovnih bilateralnih razmjena u petak 27. maja 2016. godine u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.


fulbright

Tom prilikom će zainteresirani moći dobiti sve potrebne informacije o mogućnostima nastavka studija u SAD-u, te o otvorenom konkursu Fulbrightovih i ostalih akademskih programa koje kontinuirano nudi i u potpunosti finansira Vlada SAD-a, a koje administrira uz pomoć Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu i njenog Odjela za odnose s javnošću, pododjel za obrazovanje i kulturu. Također, bit će predstavljena i američka organizacija „Education USA“ i programi koje nudi.

U okviru prezentacije svoja iskustva će sa prisutnima podijeliti bivši stipendisti Fulbrightovog programa iz BiH kao i američki stipendisti Fulbrightovog programa koji trenutno borave na organizacionim jedinicama Univerziteta u Sarajevu, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Više informacija: US Embassy supported Academic Exchange Programs Flyer

(STUDOMAT.ba)