UNBI: Studenti Ekonomskog fakulteta učesnici Erasmus+ Youth in Action projekta

Omladinska razmjena pod nazivom "Europe beyond barriers. Creativity for coexistence", održana je u periodu od 2. do 11. oktobra 2015. godine u Jajcu.


Foto: Biscani.net
Foto: Biscani.net

Učesnici ovog evropskog programa bili su mladi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Italije. Ukupno 24 učesnika provelo je 8 dana u Planinarskom domu “Ćusine” nedaleko od grada Jajca, u prirodnom okruženju. Mladi su imali mogućnost kroz kreativne radionice teatra, videa i umjetnosti pokazati i podijeliti svoje ideje i iskustva na temu konflikta (kultura, život zajedno, imigracije, različitosti, granice), kao i naučiti na jedinstven način neformalne edukacije kako se nositi sa navedenom temom. Učesnici su imali i jedinstvenu priliku da učestvuju u snimanju reportaže/ doku-videa koji će poslužiti kao prilika za sve učesnike za dalju suradnju i razvoj na temu konflikta.

Uz podršku mr.sci. Elvire Ćatić-Kajtazović, Bosnu i Hercegovinu na ovom programu predstavljalo je 9 mladih ljudi iz gradova Unsko-Sanskog kantona koji su studenti Ekonomskog fakulteta u Bihaću i predstavnici Udruženja “Ekonomist” iz Bihaća. Na kraju programa učesnici su dobili vrijedne Youthpass certifikate dizajnirane za Erasmus+ Youth in Action projekte.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Projekat je realiziran u organizaciji italijanske organizacije IPSIA i Grupe za djecu i mlade “Indigo” iz Srbije.

(Biscani.net)