Foto: Biscani.net
Foto: Biscani.net
14.10.2015.

UNBI: Studenti Ekonomskog fakulteta učesnici Erasmus+ Youth in Action projekta

Omladinska razmjena pod nazivom “Europe beyond barriers. Creativity for coexistence”, održana je u periodu od 2. do 11. oktobra 2015. godine u Jajcu.

Učesnici ovog evropskog programa bili su mladi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Italije. Ukupno 24 učesnika provelo je 8 dana u Planinarskom domu “Ćusine” nedaleko od grada Jajca, u prirodnom okruženju. Mladi su imali mogućnost kroz kreativne radionice teatra, videa i umjetnosti pokazati i podijeliti svoje ideje i iskustva na temu konflikta (kultura, život zajedno, imigracije, različitosti, granice), kao i naučiti na jedinstven način neformalne edukacije kako se nositi sa navedenom temom. Učesnici su imali i jedinstvenu priliku da učestvuju u snimanju reportaže/ doku-videa koji će poslužiti kao prilika za sve učesnike za dalju suradnju i razvoj na temu konflikta.

Uz podršku mr.sci. Elvire Ćatić-Kajtazović, Bosnu i Hercegovinu na ovom programu predstavljalo je 9 mladih ljudi iz gradova Unsko-Sanskog kantona koji su studenti Ekonomskog fakulteta u Bihaću i predstavnici Udruženja “Ekonomist” iz Bihaća. Na kraju programa učesnici su dobili vrijedne Youthpass certifikate dizajnirane za Erasmus+ Youth in Action projekte.

Projekat je realiziran u organizaciji italijanske organizacije IPSIA i Grupe za djecu i mlade “Indigo” iz Srbije.

(Biscani.net)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.