Šalterska službenica dobila otkaz jer je stranci poželjela dobro jutro

Šalterska službenica jedne gradske opštine, dobila je jutros otkaz zbog grubog kršenja radne discipline.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Prema informacijama do kojih su došli mediji, službenica je prvoj stranci koja je danas prišla šalteru poželjela dobro jutro, čime se oglušila o pravila ponašanja koja važe za sve zaposlene u gradskim opštinama.

Otpuštena službenica je u svom obraćanju prisutnima ovom prilikom izjavila da se gorko kaje zbog svog postupka i pokušala je da objasni svoje nesvakidašnje ponašanje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Ne znam šta mi je bilo, nikada ranije mi se to nije desilo. Radim na šalteru već 20 godina, nijednom mi nije palo na pamet da budem ljubazna prema stranci jer to ne spada u opis mog radnog mjesta. Jutros sam bila nešto rasijana, nesvjesno sam poželjela stranci dobro jutro i kada sam vidjela njen izraz lica shvatila sam šta sam uradila, ali već je bilo kasno pošto su me svi čuli, ispričala je ona.

Direktno nadređeni ovoj službenici, izjavio je ovim povodom da mu je žao, ali da za sve zaposlene važe ista pravila.

– Ona je naš dugogodišnji radnik i nikada do sada nije napravila ovako težak incident. Morali smo odmah da reagujemo, obezbjeđenje joj je prišlo i reklo da brzo pokupi svoje stvari i da smjesta napusti šalter. Ponašanje poput njenog lako može da naruši imidž opštinskih službenika koji je godinama mukotrpno građen i takve stvari moramo da sasječemo u korijenu, izjavio je on.

Dodao je da je ona mogla da prođe sa suspenzijom da nije pokušala da se izvine stranci za svoje ponašanje.

– Svakome može da se omakne da stranci poželi dobro jutro, ili dobar dan, ali izvinjavanje strankama zbog svog ponašanja službenik opštine sebi nikako ne smije da dozvoli, bez obzira na okolnosti, istakao je on na kraju.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala Njuz.net.

(Soko Sokolović, njuz.net)