Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu: Studentski dan 2016.

Ukoliko ste zainteresirani za studiranje u Francuskoj pozivamo vas na Studentski dan koji se treću godinu zaredom održava u Bosni i Hercegovini i koji vam pruža priliku da upoznate brojne francuske univerzitete, načine i uslove upisa na francuske visokoškolske ustanove, studiranje na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnosti finansiranja i studija.


Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu Studentski dan 2016.

Posjetite štandove učesnika (Sciences Po Paris, Univerzitet Bordeaux, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Tehnološki univerzitet Belfort-Montébeliard, EPITECH- Fakultet za informatičku inovaciju i ekspertizu, Tehnološki fakultet Compiègne, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Univerzitetska Agencija Frankofonije, Erasmus +, Campus France BiH i Francuski institut u Bosni i Hercegovini) i upoznajte se sa bogatom ponudom studijskih programa u svim oblastima, na francuskom i engleskom jeziku.

Paraleleno sa održavanjem sajma biće upriličene prezentacije učesnika o različitim oblastima studija na francuskim univerzitetima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Tokom Studentskog dana ujedno će biti i otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske za akademsku 2017/2018. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.

Studentski dan 2016. održaće se 7. novembra od 10:00 do 15:30 na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Za više informacija pratite Facebook stranicu Campus France Bosnie-Herzégovine.

(STUDOMAT.ba)