Medicinski fakultet i Srednja zubotehnička škola u Sarajevu dobijaju sportsko igralište

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić razgovarao je tokom posjete Medicinskom fakultetu u Sarajevu sa dekanesom prof. dr. Almirom Hadžović-Džuvo, o planiranoj izgradnji sportske sale za potrebe Srednje zubotehničke škole i Medicinskog fakulteta.


medicinski fakultet sarajevo

– S ministrom obrazovanja, nauke i mladih KS Elvirom Kavazovićem sam već obavio razgovor na ovu temu i on je bio saglasan da pokrenemo ovaj projekat i za tu namjenu će biti predviđena određena finansijska sredstva u kantonalnom budžetu. Planiramo da u oktobru ove godine pokrenemo proceduru rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i prikupljanja potrebne dokumentacije za izgradnju nove sportske sale. Tokom trajanja nastave salu bi koristile dvije školske ustanove, a u poslijepodnevnim satima sala bi bila na raspolaganju za potrebe Općine Centar. Također ćemo za ovu namjenu izdvojiti određena finansijska sredstva u općinskom budžetu naredne godine, objasnio je Ajnadžić.

Dekanesa Hadžović-Džuvo je rado prihvatila ideju, jer, kako kaže, iako rukovodi Medicinskim fakultetom stalno podstiče svoje studente da se bave sportom za šta moraju plaćati termine u drugim salama.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Imamo u planu da u parku ispod fakulteta pokrenemo projekat izgradnje spomen-obilježja našoj studentici Suadi Dilberović koja je poginula na Vrbanja mostu početkom rata. Naša ideja je da studenti Arhitektonskog fakulteta naprave idejno rješenje gdje bi oko ovog obilježja postavili klupe kako bi to mjesto bilo okupljalište prvenstveno studenata. Projekat planiramo realizovati u aprilu naredne godine, kazala je dekanesa Almira Hadžović-Džuvo.

Predsjedavajući Ajnadžić je ocijenio ovu ideju kao jako dobru i kazao da će Općina Centar vrlo rado finansijski podržati izgradnju spomen-obilježja u čast Suade Dilberović koja je kao studentica Medicinskog fakulteta u Sarajevu u aprilu 1992. godine zajedno sa Olgom Sučić poginula na tadašnjem Vrbanja mostu tokom mirnih antiratnih demonstracija, zabilježena kao prva civilna žrtva rata tokom višegodišnje opsade ovog grada.

(Klix.ba)